Løkke er klar til at vise sin Venstre-regering frem

Politik

27/06/2015 15:57

Nick Allentoft

Søndag træder et nyt ministerhold frem udelukkende bestående af Venstre-folk.

Lars Løkke Rasmussen (V) er nu klar til at præsentere sin regering. 

Søndag klokken 10.00 præsenterer Venstre-formanden en ren Venstre-regering for dronningen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kongehuset.

Det nye ministerhold skal præsenteres for dronningen, inden de træder frem foran Amalienborg og møder pressen søndag.

Lars Løkke Rasmussen har orienteret dronningen lørdag om, at hans nye ministerhold kommer til at bestå af en ren Venstre-regering.

Det er uklart, hvor mange ministerposter, der bliver oprettet, men det kan altså blive store dele af Venstres folketingsgruppe, der kan forvente en opringning fra Lars Løkke Rasmussen i løbet af i dag, hvor de vil blive spurgt, om de vil være minister. 

Efter den nye regering er præsenteret klokken 10.00, er det den afgående regerings tur til at træde frem for dronningen klokken 11.00, hvor de vil blive takket for deres tjeneste.

Præsentationen af regeringen kommer efter vanskelige forhandlinger med de tre andre partier i blå blok, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative.

Liberal Alliance krævede ved den første dronningerunde efter valget, at Lars Løkke Rasmussen skulle danne en flertalsregering af samtlige fire blå partier. Forhandlingerne om en sådan regering kuldsejlede dog.

Mandag fik Venstre-formanden derfor dronningens mandat til at føre forhandlinger for at danne en mindretalsregering.

Fredag stod det klart, at forhandlingerne med de andre partier var resulteret i, at Lars Løkke Rasmussen ville danne en ren Venstre-regering.

Dermed må det forventes, at ministrene hovedsageligt skal finde i den Venstre-folketingsgruppe, der ved valget 18. juni blev reduceret med 13 medlemmer, således at der nu er 34.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce