Løkke: Oldnordisk at fagbevægelsen skal stemme rødt

Politik

14/4/15 8:53

Nick Allentoft

Venstres formand strækker en hånd ud til fagbevægelsen, der vil rive sig løs fra rød blok forud for næste valg

Der er forsonende toner mellem landets borgerlige statsministerkandidat og fagbevægelsen efter et møde mellem formanden for fagbevægelsens hovedorganisation LO, Harald Børsting, og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Danmark er et lille land, og det er oldnordisk, at folk i fagbevægelsen skal stemme noget bestemt, siger Lars Løkke Rasmussen efter mødet.

- Jeg ser Venstre som et stærkt arbejderparti, da vores medlemmer er nogle, der står op om morgenen og går på arbejde ligesom LO og FTF's medlemmer

LO's ledelse mødes jævnligt med de politiske ledere.

Tirsdagens møde havde dog en særlig symbolik, efter Harald Børsting dagen før i en kronik med FTF's formand, Bente Sorgenfrey, havde meldt ud, at fagbevægelsen i den kommende valgkamp vil stå frit i stedet for, som vanligt, at støtte en rød regering.

Måske derfor havde Lars Løkke Rasmussen efter mødet nemt ved at finde områder, hvor han kunne finde fodslag med fagbevægelsen. Særlig én udfordring optog både Børsting og Løkke ifølge Venstre-formanden selv.

- Der går flere ledige danskere rundt, samtidig med at der kommer folk til ude fra. De må gerne komme, men det kunne være rart, hvis nogle af vores egne tog de jobåbninger, der i øjeblikket tages af Østeuropæere, siger han.

Derudover kan Venstre og fagbevægelsen blive enige om en liberalisering af planloven i landdistrikterne.

- De peger på, at der skal være lidt mere udvikling ude, der hvor der er lidt længere mellem husene. Det er en Venstre-mærkesag, siger Lars Løkke Rasmussen, der dog ikke vil ud med, om der mellem de to parter var opnået enighed om noget konkret.

- Hvis der var, ville jeg holde det for mig selv.

LO-formanden, Harald Børsting, havde efterfølgende ikke lyst til at kommentere på mødet.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.