Løkke: Oldnordisk at fagbevægelsen skal stemme rødt

Politik

14/04/2015 22:53

Nick Allentoft

Venstres formand strækker en hånd ud til fagbevægelsen, der vil rive sig løs fra rød blok forud for næste valg

Der er forsonende toner mellem landets borgerlige statsministerkandidat og fagbevægelsen efter et møde mellem formanden for fagbevægelsens hovedorganisation LO, Harald Børsting, og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Danmark er et lille land, og det er oldnordisk, at folk i fagbevægelsen skal stemme noget bestemt, siger Lars Løkke Rasmussen efter mødet.

- Jeg ser Venstre som et stærkt arbejderparti, da vores medlemmer er nogle, der står op om morgenen og går på arbejde ligesom LO og FTF's medlemmer

LO's ledelse mødes jævnligt med de politiske ledere.

Tirsdagens møde havde dog en særlig symbolik, efter Harald Børsting dagen før i en kronik med FTF's formand, Bente Sorgenfrey, havde meldt ud, at fagbevægelsen i den kommende valgkamp vil stå frit i stedet for, som vanligt, at støtte en rød regering.

Måske derfor havde Lars Løkke Rasmussen efter mødet nemt ved at finde områder, hvor han kunne finde fodslag med fagbevægelsen. Særlig én udfordring optog både Børsting og Løkke ifølge Venstre-formanden selv.

- Der går flere ledige danskere rundt, samtidig med at der kommer folk til ude fra. De må gerne komme, men det kunne være rart, hvis nogle af vores egne tog de jobåbninger, der i øjeblikket tages af Østeuropæere, siger han.

Derudover kan Venstre og fagbevægelsen blive enige om en liberalisering af planloven i landdistrikterne.

- De peger på, at der skal være lidt mere udvikling ude, der hvor der er lidt længere mellem husene. Det er en Venstre-mærkesag, siger Lars Løkke Rasmussen, der dog ikke vil ud med, om der mellem de to parter var opnået enighed om noget konkret.

- Hvis der var, ville jeg holde det for mig selv.

LO-formanden, Harald Børsting, havde efterfølgende ikke lyst til at kommentere på mødet.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce