- Hvis væksten svigter, så risikerer man at skulle stoppe op. Så får man en stop-go politik, som ikke er sund for økonomien, siger Lars Løkke Rasmussen.
- Hvis væksten svigter, så risikerer man at skulle stoppe op. Så får man en stop-go politik, som ikke er sund for økonomien, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke: Regeringens finanslov er uforsigtig

Politik

26/8/14 12:45

Nick Allentoft

Boligjobordningen bør fortsætte. Det vil være et krav for Venstre i finanslovforhandlingerne, siger Løkke.

Regeringen går til kanten af det ansvarlige på årets finanslov. Sådan lyder det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som sigter på, at regeringen budgetterer med et underskud næste år på 3,0 procent af BNP. 

- Jeg er bekymret over, at man går helt til grænsen. Man laver et massivt underskud i en situation, hvor de er tvivl om væksten. Det er uforsigtigt.

- Hvis væksten svigter, så risikerer man at skulle stoppe op. Så får man en stop-go politik, som ikke er sund for økonomien, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han er også uenig i flere af de initiativer, som regeringen lægger op til som en del af finansloven. Det gælder blandt andet fordoblingen af fradraget for fagforeningskontingent fra 3000 til 6000 kroner.

Også en stigning i udviklingsbistanden på 600 millioner kroner er uspiselig for Venstre.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen vil Venstre inden førstebehandlingen af finansloven fremlægge et selvstændigt udspil til finanslov. 

Det vil blandt andet fokusere på at skabe flere job gennem boligjobordningen, som ellers står til at løbe ud ved årsskiftet.

- Boligjobordningen skal selvfølgelig fortsætte, og jeg kan allerede nu sige, at den vil indgå i vores finanslovforslag. 

- Boligjobordningen har ifølge Dansk Byggeri skabt 5000 job. Alt det positive, som ordningen har skabt, vil regeringen slå ned med et slag. 

- I stedet vil man hæve fradraget for fagforeningskontingent. Det er vi ikke enige i, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.