Løkke udsteder garanti: Der bliver først valg næste år

Politik

17/8/18 11:18

Nick Allentoft

VLAK-regeringen går til valg på at fortsætte, fastslår statsministeren på Venstres sommergruppemøde.

Regeringen har et så godt samarbejde, at partierne Venstre, Konservative og Liberal Alliance går til valg på at fortsætte i den nuværende regeringskonstellation.

Og hvad angår tidspunktet for afholdelse af valget, så bliver det ikke før efter nytår.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i klare vendinger på et pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde.

- Regeringen fungerer og fungerer godt. Derfor kommer vi også til at gå til valg sammen, siger Løkke.

- Jeg vil kalde det et kammeratskab, siger han om samarbejdet mellem de tre partier.

Løkke understreger, at alle spekulationerne om regeringsdannelser og dronningerunder først er aktuelle næste år.

Det er regeringens ambition, at resten af 2018 skal bruges på at skabe fortsatte politiske forandringer.

Adspurgt af BT om det skal opfattes som en garanti for, at der ikke kommer valg før næste år, svarer statsministeren, at sådan kan man "sagtens" opfatte det.

Samarbejdet i den nuværende regering var ellers tæt på at kollapse, da Liberal Alliance sidste år truede med ikke at stemme for den finanslov, regeringen ellers var blevet enig med Dansk Folkeparti om.

Men siden har Liberal Alliance skruet ned for stridslysten, og partiet har ligesom Løkke meldt klart ud, at VLAK bør fortsætte.

Støttepartiet Dansk Folkeparti har til gengæld slået fast, at det ønsker en dronningerunde og ikke mener, at Liberal Alliance bør sidde i regering.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.