Løkke varsler finanslov med færre penge end ventet

Politik

07/08/2015 01:14

Nick Allentoft

Statsministeren siger, at et kasseeftersyn afslører, at den tidligere regering har efterladt milliardstort hul

Der bliver ikke så mange penge at gøre godt med næste år, som det eller var ventet. 

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der varsler en stram finanslov, skriver Berlingske.

Udmeldingen fra Løkke kommer, efter at regeringen er gået i gang med at lave et såkaldt kasseeftersyn af statens økonomiske tilstand, som Venstre bebudede før valget.

- Det kan komme til at betyde, at vi skal kæmpe en brav kamp for overhovedet at holde os inden for budgetreglerne. Det var ikke ligefrem det, den tidligere regering gav udtryk for - og det kan komme til at betyde, at vi kan mindre i 2016, end vi gerne ville, siger han til Berlingske. 

Resultatet af kasseeftersynet vil først blive lagt frem senere i august, men ifølge statsministeren skyldes de manglende penge, at den tidligere regering satte for mange offentlige investeringer i gang samt Togfonden, der på grund af lavere oliepris mangler milliarder af kroner for at hænge sammen.

Venstre-regeringen skal finde mindst 90 mandater i Folketinget, der skal stå bag finansloven, og hos De Konservative mener formand Søren Pape Poulsen, at der godt kan blive penge til de vigtigste ting.

Det handler blot om at prioritere, siger han, og nævner offentlig nulvækst, som et håndtag, der kan skrues på for eksempelvis at finansiere et stop for grundskylden.

- Det der med, om der er penge eller ej, afhænger af vilje. Vi synes, det er vigtigere, at folk ikke jages fra hus og hjem af stigende grundskyld, end at man gør den offentlige sektor bevidstløst større, siger han til Berlingske.

Dansk Folkeparti, den borgerlige bloks største parti, nævner sundhed, ældre og politi som områder, partiet vil prioritere i finanslovforhandlingerne.

Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, afviser over for Berlingske klart, at SR-regeringen efterlod ubetalte regninger.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce