Løkke vil kun være statsminister, hvis håndværkerfradraget genindføres

Politik

22/01/2015 12:52

Suleman Haider

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen sætter nu sig selv under massivt pres i spørgsmålet om håndværkerfradraget: Hvis Løkke får et blåt flertal i ryggen efter valget, men ikke får genindført håndværkerfradraget, så vil han ikke være statsminister.

Det slår Lars Løkke Rasmussen fast over for DR Nyheder. Den opsigtsvækkende udmelding kommer på trods af, at han ikke umiddelbart har flertal for at få genindført håndværkerfradraget.

Liberal Alliance er nemlig imod håndværkerfradraget, og da meningsmålinger peger på, at Anders Samuelsen og co. har de afgørende stemmer efter et valg, er der ikke flertal for at give håndværkerfradraget comeback.
- Det er noget, jeg lægger afgørende vægt på. Jeg vil sige, at hvis jeg skal lede en regering, så skal man altså kunne finde det her i regeringens program, siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

Så du kan garantere, at hvis du er statsminister næste gang, så bliver boligjobordningen genindført?
- Man kan vende det om og sige, at jeg ikke bliver statsminister, med mindre vi genindfører boligjobordningen. Jeg kan jo ikke garantere, at jeg bliver statsminister, men jeg kan sige, at bliver jeg statsminister, så er det for en regering, der genindfører boligjobordningen, og så er det naturligt, at det bliver fra 1. januar 2015, siger Lars Løkke Rasmussen.

Håndværkerfradraget udløb med udgangen af 2014, fordi den nuværende regering ikke mente at milliardomkostningen til ordningen stod mål med antallet af job, ordningen gav. 
Konkret lover Løkke Rasmussen, at genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft, hvis han vinder valget. Det vil sige med virkning fra 1. januar 2015.

 

 

 

Mest Læste

Annonce