Måling: Politikere tjener for fedt

Politik

23/04/2015 14:39

Suleman Haider

Politikerne skal spænde livremmen ind og gå ned i løn og pension. Det er dommen fra et stort flertal i en Gallupmåling, hvor lige knap 58 procent af de adspurgte vil sænke lønnen for folketingsmedlemmerne, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Politikerne tjener i dag cirka 620.000 kroner årligt plus et skattefrit tillæg på 60.000 kroner til omkostninger. Hertil kommer løn i op til to år efter vælgernes fyring og mulighed for en god pension allerede fra efterlønsalderen.

Blandt de mest kritiske over for folketingsmedlemmernes løn er kvinderne, de unge, sjællændere og vælgerne hos Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Liberal Alliances vælgere adskiller sig klart fra det øvrige partiers vælgere. Blandt LA’s vælgere finder 60 procent, at løn- og pensionsvilklår passende eller for ringe.

Gallupmålingen er foretaget blandt godt 1000 vælgere på bestilling fra Enhedslisten, som i morgen fredag har en stribe beslutningsforslag til behandling om mindre løn og pension til politikerne. 

Et stort flertal i Folketinget - minus EL, LA og DF - har nedsat en vederlagskommission, som efter sommerferien skal komme med forslag til politikeres aflønning. 

Formanden for kommissionen, DR-formand Michael Christiansen, har sagt, at der ikke bliver tale om sænke lønnen. Flertallet har sagt, at det vil følge kommissionen.

 

 

 

 

                           

Mest Læste

Annonce