Mai Mercado: Kristendommen er bedre end islam

Politik

05/04/2015

Nick Allentoft

Som samfund og som danskere skal vi forholde os til muslimernes religion islam, skriver konservativ ordfører. Venstre er åbne over for at gøre det sværere at blive fritaget for kristendomsundervisning.

Livet i Danmark er blevet mere præget af religiøsitet i form af debatter om halalslagtet køb på sygehuse, bederum på offentlige arbejdspladser og slør ved kassen i Netto.

Derfor er der særlig grund til, at danskerne forholder sig til muslimernes religion islam, skriver De Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, i en kronik i Berlingske fredag.

- Den seneste tid har vi desværre kunnet konstatere, at tingene er mere galt fat her i lille og ellers fredelige Danmark, end vi gik og troede.

- Parallelsamfund har fået lov til at blomstre, og den ekstreme islamisme har gjort sit indtog. Hizb ut-Tahrir står frem og taler imod danske værdier - og for sharia og politisk islam, skriver hun.

Hun mener, at kristendommen skal prioriteres højere end andre religioner, fordi det er den religion, danskerne har deres udgangspunkt i.

Derfor skal kristendommen have en mere prominent plads i folkeskolen, end den har i dag, lyder argumentationen.

- Vi bør derfor tage en af de omdiskuterede USO-timer, der tydeligvis ikke fungerer optimalt, og lægge en ekstra times kristendomskundskab på skemaet.

- Vi bør styrke faget kristendom på læreruddannelsen, og så bør kristendomsundervisning i folkeskolen være obligatorisk for alle elever, så man ikke - som i dag - kan fritages, skriver hun videre.

En væsentlig del af det at være dansker har med kristendommen at gøre, fordi det er en del af vores identitet. Mens vi oplever problemer med hårde fortolkninger af islam, gælder det samme problem ikke for kristendom.

- Da vi oplever konkrete problemer med hårde fortolkninger af islam i Danmark, er problemet med islam større her end noget problem med kristendom. Vi ligger jo ikke ligefrem underdrejet af kristent inspirerede forbrydelser.

- Men islam er altså ikke lig med islamisme, understreger hun.

Venstre åbner for konservativt kristendomsønske - Jeg er åben over for at stramme an på det her område, for kristendomsundervisningen er oplysende, ikke forkyndende. Og det kan være med til at give folk en idé om, hvad det er for et samfund, vi lever i, siger siger Venstres folkeskoleordfører Louise Schack Elholm.   Mai Mercado slår i en kronik i Berlingske Tidende til lyd for, at kristendommen bør fylde mere i den offentlige debat. Hun ønsker, at der kommer en times ekstra ugentlig kristendomsundervisning, og så skal det ikke længere være muligt for forældre at få børnene fritaget fra timerne.   Louise Schack Elholm vil ikke umiddelbart sige ja til at gøre kristendomsundervisningen obligatorisk, men der skal muligvis være strengere betingelser for, at eleverne kan slippe for timerne, mener Venstre.   - Det er oplysende over for, hvilken tro det danske samfund bygger på, siger hun.   Både Skolelederforeningen og Religionslærerforeningen mener, at det ville være en god idé at omdøbe faget til religion, hvis det skal være obligatorisk.   Religionslærerforeningens formand, John Rydahl, mener at selve navnet på faget er misvisende, da faget oplyser om mange religioner. Men det er Louise Schack Elholm ikke enig i.   - Der er andre religioner med, men der er ingen tvivl om, at vi i Danmark har en folkekirke, bygget på kristendommen. Derfor synes jeg, at det er helt i orden, at det bliver kaldt kristendomsundervisning, og kristendommen får forrang, siger hun.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce