Mange franske muslimer foretrækker sharia

Politik

19/09/2016 10:12

Nick Allentoft

I måling siger 60 procent af franske muslimer, at piger bør bruge hovedtørklæde i skoler og på universiteter.

Knap 30 procent af Frankrigs muslimer anser ikke de sekulære franske love for at være vigtige, fremgår det af en meningsmåling for søndagsavisen Journal du Dimanche.

På spørgsmålet om de anser islams sharialove at være vigtigere end den franske republiks love, svarer 29 procent ja.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

Målingen viser også, at 20 procent af de mandlige muslimer og 28 af de kvindelige går ind for brugen af niqab og burka. Altså fuld tildækning af ansigtet og kroppen hos kvinder.

60 procent er tilhængere af, at piger og kvinder bærer hovedtørklæde på skoler og på universiteter. Det er allerede i dag forbudt at bære hovedtørklæde i offentlige franske institutioner.

Det skønnes, at der er fem millioner muslimer i Frankrig. De udgør op mod otte procent af befolkningen. Frankrig er det land i Europa med forholdsvis flest muslimer.

Efter radiale islamisters angreb i november sidste år i Paris, som kostede 130 livet, og et angreb i Nice i juli med 80 døde er spændingerne mellem det muslimske samfund og det øvrige Frankrig vokset.

Ledere i det muslimske samfund beklagede i sidste måned, at en række kommuner har indført et forbud mod muslimske svømmedragter til kvinder - de såkaldte burkinis. De siger, det kan føre til en yderligere stigmatisering af muslimer i Frankrig.

/ritzau/AFP

Mest Læste

Annonce