"Mange socialordførere har allerede kommenteret de ulykkelige sager, og jeg forstår, at vi alle sammen er enige om, at det vigtigste er, at lovgivningen skal sikre børnene bedst muligt," siger socialminister Manu Sareen (R).

Manu Sareen vil afdække forældredrabssager

Velfærd

09/04/2015 14:27

Mikkel Sarka

Socialministeren vil til bunds i sager, hvor drabsmænd har fået forældremyndigheden.

Socialminister Manu Sareen (R) vil nu afdække de sager, hvor en forælder har dræbt den anden forælder, og derefter har fået forældremyndigheden over de fælles børn.

Læs også: Børns vilkår: Drabsmænd kan godt være en god far

Det kan man læse på Socialministeriet hjemmeside.

Socialministeren kom i påsken i medierne, efter at TV2 beskrev en sag, hvor en far - som sidste år slog sin ekskone og moderen til sine to børn ihjel - for nylig fik forældremyndigheden over de to børn, selvom han sidder i fængsel og afventer retssagen.

Læs også: Efter drabssag: Røde partier vil se på forældrelov

Flere partier opfordrede efterfølgende socialministeren til at indkalde Folketingets socialordførere til en fortrolig orientering om den konkrete sag, så politikerne efterfølgende kan tage stilling til, om loven tager hensyn til barnets tarv.

Den opfordring har socialministeren nu valgt at følge. 

- Mange socialordførere har allerede kommenteret de ulykkelige sager, og jeg forstår, at vi alle sammen er enige om, at det vigtigste er, at lovgivningen skal sikre børnene bedst muligt.

- Jeg ser derfor frem til sammen med mine politiske kolleger at drøfte, om det er tilfældet i dag, skriver socialminister Manu Sareen i en pressemeddelelse.

Afdækningen af sagerne skal danne grundlag for en vurdering af, om der er behov for en lovændring, skriver ministeriet. 

Mest Læste

Annonce