Medie: OW Bunker gik bag ryggen på sin revisor

Politik

08/01/2015 12:21

Suleman Haider

OW Bunker lavede tvivlsom regnskabsmanøvre - en problematisk post i regnskabet for tredje kvartal forsvandt.

Da OW Bunker kort inden sin konkurs den 7. november i fjor fik en problematisk post i virksomhedens kvartalsregnskab til at forsvinde, skete det bag om ryggen på virksomhedens egen revisor, Deloitte.

Deloitte blevet således hverken adspurgt eller orienteret, og var det sket, ville Deloitte have protesteret, siger revisionsselskabet til Finans.

Finans afslørede i november, hvordan OW Bunker uden nogen nærmere forklaring ændrede sine regnskabsprincipper, da selskabet offentliggjorde det ureviderede regnskab for tredje kvartal den 23. oktober 2014.

Manøvren betød, at kundernes rentebetalinger blev indregnet i bruttoavancen, og ikke - som hidtil - som finansielle indtægter i resultatopgørelsen. Dermed forsvandt de ind i en langt bredere post og blev nærmest usynlige for omverdenen.

Ifølge Finans er posten interessant, fordi den i overvejende grad bestod af stærkt stigende renteindtægter fra Tankoil i Singapore.

Tankoils kredit var kommet ud af kontrol, og da det stod klart, at kunden ikke kunne betale gælden tilbage til OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading, tog det livet af den nordjyske børsnoterede olievirksomhed.

Både OW Bunkers bestyrelse og den tidligere topchef Jim Pedersen har meldt ud, at de ikke kendte til den eskalerende Tankoil-kredit, der fuldstændig sprængte OW Bunkers officielle kreditpolitik.

Spørgsmålet er derfor, hvordan både direktion og bestyrelse kunne være uvidende om kreditten, når de tilsyneladende gjorde en aktiv indsats for at flytte renteindtægterne.

Hverken tidligere bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen og tidligere topchef Jim Pedersen vil kommentere sagen overfor Finans.

Mest Læste

Annonce