Mette F til Løkke: Man kan kun bruge pengene en gang

Politik

03/10/2017 21:52

Nick Allentoft

Sikring af god kræftbehandling og gode forhold for ældre kommer før skattelettelser, siger S-formand.
Velfærd før skattelettelser.    Sådan lyder budskabet fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag havde holdt sin åbningstale fra talerstolen i Folketinget.    I talen anklagede Lars Løkke Rasmussen S-formanden for at opstille en "falsk" modsætning mellem skattelettelser og velfærd. Der er råd til begge dele, lød det fra Løkke. 

Han henviste til, at Mette Frederiksen som del af Thorning-regeringen selv gav topskattelettelser. Og lettelser selskabsskatten.

Om den anklage fra statsministeren siger Mette Frederiksen:   - Man kan kun bruge pengene en gang. Hvis man først har brugt penge på skattelettelser, så er der ikke penge til kræftbehandling og ældre.   Derfor opfordrer Mette Frederiksen regeringen til at gøre tingene "i den rigtige rækkefølge":   - Jeg vil være sikker på, at vi har en god kræftbehandling. Og jeg vil være sikker på, at der er ordentlige forhold for vores ældre, før vi skal give skattelettelser.   Partiformanden kritiserer samtidig regeringen for at sætte for få penge af til velfærd. Budgettet kan ikke fastholde den velfærd, der er i dag, lyder kritikken.   - Jeg synes i virkeligheden, at det er for uambitiøst som udgangspunkt bare at ville have et velfærdssamfund, som vi har i dag.    - Men ikke engang det afsætter regeringen penge til, siger Mette Frederiksen.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce