Minister til skattechefer: Ryd op eller det får konsekvenser

Politik

25/08/2016 11:19

Nick Allentoft

Skatteminister vil lægge alle oplysninger om milliardsvindel med udbytteskat frem, når efterforskning er slut.

Med et tab på 12,3 milliarder kroner er der ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) forhåbentlig sat punktum i sagen, hvor udenlandske svindlere har lænset den danske statskasse ved at få refunderet skat på aktieudbytter.

Men det vækker undren på Christiansborg, at skatteministeren har valgt at holde fast i to af systemets absolutte topfolk, departementschef Jens Brøchner og Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

- Hvor stor en skandale skal man være ansvarlig for, før det får konsekvenser? Skal det være 20 milliarder eller 25 milliarder, spørger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) i torsdagens udgave af Politiken.

Karsten Lauritzen understreger, at han lytter til kritikken af Skats øverste ledelse, som også fremføres af Liberal Alliances skatteordfører, Merete Riisager.

- Jeg tager selvfølgelig de meldinger med, som kommer fra de forskellige politiske partier. Jeg forstår godt, at der er en frustration, både på Christiansborg og i offentligheden.

- De (de højtstående embedsmænd, red.) har fået den opgave af mig at rydde op, og hvis der ikke bliver leveret på det, får det selvfølgelig nogle konsekvenser, siger Karsten Lauritzen.

Lauritzen tiltrådte som skatteminister sidste sommer, og det var lige omkring det tidspunkt, at Skat fik et tip om, at der foregik svindel med udbytteskat. Alligevel fortsatte Skat udbetalingerne en måned frem. Den måned alene løb svindlen op i tre milliarder.

Det forløb er oppositionen på Christiansborg meget interesseret i at få nærmere belyst. Karsten Lauritzen understreger, at han ikke selv har noget at skjule. 

- Jeg blev først orienteret, da jeg fik at vide, at man stoppede anmodningerne. Skats øverste direktør, Jesper Rønnow, blev også orienteret ret sent i den proces. Begge dele er utilfredsstillende.

Bagmandspolitiet har ifølge Karsten Lauritzen forklaret, at det risikerer at ødelægge en følsom efterforskning, hvis han udtaler sig nærmere om, hvad der er sket.

- Når efterforskningen er tilvejebragt, vil alt blive lagt frem, både for offentligheden og Folketinget, hvis det står til mig, siger Lauritzen.

- Det er en skandale, der har rullet i mange år, men bliver opdaget i takt med, at jeg overtager Skatteministeriet. Jeg har intet at skjule. Det mener jeg heller ikke, at embedsmændene i Skatteministeriet eller Skat har.

- Det sekund, vi kan lægge de her ting frem, vil vi naturligvis gøre det. Det gælder også de tjenstlige forhør, der måske kommer til at være mod nogle af de hjemsendte chefer.

/ritzau/

 

 

Mest Læste

Annonce