‘Misbrug’ af skattepenge kan koste straf til Eurovision-ledelse

Ledelse

08/12/2014 10:21

Suleman Haider

Der er lagt op til et rivegilde, når Wonderful Copenhagen onsdag har bestyrelsesmøde. Erhvervsstyrelsen har krævet, at advokater senest den 27. februar skal have undersøgt, om man kan kræve erstatning eller straf af fondens direktion og bestyrelse.

Metroxpress har fået aktindsigt i fondens korrespondance med Erhvervsstyrelsen, der viser, at styrelsen finder det ‘yderst kritisabelt’, at man uden at have fået lov har brugt 46 millioner kroner, som blev lånt af Region Hovedstaden, til at betale gæld i det projektselskab, der stod for Eurovision.

Professor i fondsret på Aarhus Universitet Paul Krüger Andersen siger:

»Styrelsen vurderer, at der kan være tale om, at der er sket et misbrug af midler, eller at der på anden måde er handlet uforsvarligt med fondens midler,« siger han.

Den 9. september skrev bestyrelsesformand Peter Højland til styrelsen, at ‘selskabet var stiftet som en selvstændig juridisk enhed’. Man kunne derfor bare lade Projektselskabet gå konkurs.

»Det, ledelsen risikerer at blive draget til ansvar for, er, at man har brugt de mange millioner til at dække et tab i et andet selskab,« siger professor i fondsret på CBS Søren Friis Hansen, der kalder det ‘den skarpeste afgørelse, som jeg har set siden afgørelsen i Riskær-sagerne’, som sendte Klaus Riskær i fængsel.

At DR og nogle håndværksmestre så ville have stået med milliongælden, er uvedkommende ifølge Erhvervsstyrelsen, der allerede den 8. august skrev til Wonderful Copenhagen, at ‘bestyrelsesmedlemmer er erstatningspligtige for skade, de under udførelsen af deres hverv’ tilfører kreditorer eller andre.

10 dage efter betalte fonden gælden i projektselskabet.

Nuværende bestyrelsesformand Peter Højland har ikke svaret metroxpress, og tidligere formand Michael Metz Mørch har ‘ingen kommentarer’ til sagen.?

Mest Læste

Annonce