Moské og imam: Moderate imamer kan modvirke radikalisering

Politik

15/1/15 10:35

Suleman Haider

Moskeer og moderate imamer skal spille en langt større rolle for at forhindre, at unge muslimer radikaliseres.

Det er vigtigt, at vi er ude at markere hver eneste gang, vi oplever terror, så ingen er i tvivl om, hvad vi står for, og at vi samtidig tager klart afstand fra al vold og terror, fordi det er så langt fra islam, som man kan komme.

Det siger besøgsansvarlig Imaduddin Mailk fra Nusrat Djahan Moskeen i Hvidovre, der er Danmarks ældste med en menighed på omkring 700 medlemmer.

Derfor handlede fredagsbønnen 9. januar - blot to dage efter terrorangrebet på det satiriske ugemagasin Charlie Hebdo i Paris også om radikalisering af unge muslimer og om at tage afstand fra vold og terror.

- Vi mener, at det er vigtigt, at man er integreret og bidrager positivt til det samfund, man lever i og føler en loyalitet over for det land, man bor i. Derfor er der herfra en stor opfordring til uddannelse, siger han og fortsætter:

- Moskeer og andre - generelt alle danskere - må melde sig på banen for at stoppe radikaliseringen. Ikke mindst i de i moskeer, hvor man kan se, at der er et særligt problem. 

- Det er et samfundsanliggende, siger han og understreger, at der ikke er radikaliserede unge i Nusrat Djahan Moskeen.

Han er dermed på linje med imam Fatih Alev, der siger, at det er "helt afgørende", at moderate imamer giver de radikale grupper et modspil til de radikale miljøer, der forsøger at lokke unge mennesker ind i deres cirkler. 

- Man er ikke i moskeerne helt bevidst om, at man faktisk har et stort problem. Mange moskeer fungerer jo på den måde, at der kommer imamer ind udefra, som ikke taler dansk, og som slet ikke kender den danske hverdag, og som rejser igen efter nogle år, siger han.

- Så de unge overlades til andre, og så er der radikale grupper, som er klar til at lokke dem ind i deres cirkler. Og de arbejder desværre på dansk. Så når de legitimerer deres syge tanker med islam, så har vi så brug for en modgift fra kompetente, muslimske lærd, siger Fatih Alev.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.