Naser Khader vender tilbage til Folketinget som kandidat for Konservative.
Naser Khader vender tilbage til Folketinget som kandidat for Konservative.

Naser Khader vender tilbage til dansk politik

Politik

17/2/15 8:55

Nick Allentoft

Det tidligere folketingsmedlem for både De Radikale, Ny Alliance og De Konservative, Naser Khader, vender efter mindre end fire år væk fra Folketinget nu tilbage til dansk politik.

Det fortæller han i et interview med Jyllands-Posten.
Khader er udset til at opstille i de to eftertragtede kredse Aarhus Syd og Skanderborg, der traditionelt har givet De Konservative et mandat i Folketinget.
”Jeg er nået til den konklusion, at det er det helt rigtige at gøre. Jeg føler, at jeg kan bidrage med noget, som ikke findes i dansk politik i øjeblikket,” siger Naser Khader.
De to kredse har manglet en markant folketingskandidat, siden De Konservatives nuværende retsordfører Tom Behnke meddelte, at han at private årsager trækker sig fra Folketinget ved det valg, der kommer senest i september.
På torsdag vil de to kredsbestyrelser i henholdsvis Skanderborg og Aarhus Syd indstille til, at Khader på generalforsamlinger samme dag vælger Khader som folketingskandidat.
Dermed er partiets månedlange søgen efter en markant og kendt kandidat slut.
Ifølge Naser Khader glæder han sig til at vende tilbage til dansk politik, hvor han særligt håber at kunne sætte sit præg på værdipolitikken.
”Jeg har været frustreret over at stå på sidelinjen,” siger Naser Khader.
Han håber nu, at hans viden om Mellemøsten, islam, ekstremisme og radikalisering kan blive brugt til at skabe politiske resultater. Naser Khader vender i skyggen af terror tilbage til politik for De Konservative
Blandt andet gentager Khader ideen om, at rive ghettoerne ned, så parallelsamfund ikke er med til at skabe problemer med terrorisme, som det København så i weekenden.
”Jeg kan ikke være sikker. Men hvis den unge mand, der i weekenden begik terror i København, var født i Nørre Snede og havde gået til fodbold, har jeg svært ved at tro, at hans liv var endt på den måde,” siger Naser Khader.
Efter planen holder Naser Khader i morgen et pressemøde klokken 13 i Aarhus, hvor han vil annoncere sit kandidatur.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen. Men han har tidligere til Jyllands-Posten udtalt:
”Khader gør et fremragende stykke arbejde. Både hans arbejde for Hudson Institute (konservativ tænketank i Washington, red.), og de kommentarer, han har leveret om islamismen og de udfordringer, vi har der. Det gør han bare glimrende.”
Vil han være et godt navn at opstille for De Konservative?
”Det har han været tidligere, og det vil han altid være,” lød det fra Søren Pape Poulsen, da Jyllands-Posten første gang skrev om, at Khader var i spil som folketingskandidat i Aarhus.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.