Naser Khader vender tilbage til Folketinget som kandidat for Konservative.

Naser Khader vender tilbage til dansk politik

Politik

17/02/2015 21:55

Nick Allentoft

Det tidligere folketingsmedlem for både De Radikale, Ny Alliance og De Konservative, Naser Khader, vender efter mindre end fire år væk fra Folketinget nu tilbage til dansk politik.

Det fortæller han i et interview med Jyllands-Posten.
Khader er udset til at opstille i de to eftertragtede kredse Aarhus Syd og Skanderborg, der traditionelt har givet De Konservative et mandat i Folketinget.
”Jeg er nået til den konklusion, at det er det helt rigtige at gøre. Jeg føler, at jeg kan bidrage med noget, som ikke findes i dansk politik i øjeblikket,” siger Naser Khader.
De to kredse har manglet en markant folketingskandidat, siden De Konservatives nuværende retsordfører Tom Behnke meddelte, at han at private årsager trækker sig fra Folketinget ved det valg, der kommer senest i september.
På torsdag vil de to kredsbestyrelser i henholdsvis Skanderborg og Aarhus Syd indstille til, at Khader på generalforsamlinger samme dag vælger Khader som folketingskandidat.
Dermed er partiets månedlange søgen efter en markant og kendt kandidat slut.
Ifølge Naser Khader glæder han sig til at vende tilbage til dansk politik, hvor han særligt håber at kunne sætte sit præg på værdipolitikken.
”Jeg har været frustreret over at stå på sidelinjen,” siger Naser Khader.
Han håber nu, at hans viden om Mellemøsten, islam, ekstremisme og radikalisering kan blive brugt til at skabe politiske resultater. Naser Khader vender i skyggen af terror tilbage til politik for De Konservative
Blandt andet gentager Khader ideen om, at rive ghettoerne ned, så parallelsamfund ikke er med til at skabe problemer med terrorisme, som det København så i weekenden.
”Jeg kan ikke være sikker. Men hvis den unge mand, der i weekenden begik terror i København, var født i Nørre Snede og havde gået til fodbold, har jeg svært ved at tro, at hans liv var endt på den måde,” siger Naser Khader.
Efter planen holder Naser Khader i morgen et pressemøde klokken 13 i Aarhus, hvor han vil annoncere sit kandidatur.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen. Men han har tidligere til Jyllands-Posten udtalt:
”Khader gør et fremragende stykke arbejde. Både hans arbejde for Hudson Institute (konservativ tænketank i Washington, red.), og de kommentarer, han har leveret om islamismen og de udfordringer, vi har der. Det gør han bare glimrende.”
Vil han være et godt navn at opstille for De Konservative?
”Det har han været tidligere, og det vil han altid være,” lød det fra Søren Pape Poulsen, da Jyllands-Posten første gang skrev om, at Khader var i spil som folketingskandidat i Aarhus.

Mest Læste

Annonce