Nødhjælp, usympatisk og uambitiøst: Her er reaktionerne på regeringens reformpakke

Politik

29/08/2017 11:57

Nick Allentoft

Læs reaktionerne fra organisationer og tænketanke her.
Regeringen har fremlagt et udspil med skattelettelser for op mod 23 milliarder kroner.

Her kan du læse reaktionerne på udspillet:

Direktør Laurits Rønn, Dansk Erhverv:

- Det er en tiltrængt nødhjælpspakke til opsvinget. Der er en risiko for, at opsvinget bliver meget kort, fordi mange virksomheder har svært ved at finde den rette arbejdskraft.

 

Direktør Karsten Dybvad, DI:

- Regeringen har præsenteret et godt og konstruktivt oplæg til, hvordan vi i Danmark kan bruge skatten til at løfte arbejdsindsatsen, så opsvinget ikke taber pusten.

 

Cheføkonom Mads Lundby Hansen, Cepos, borgerlig-liberal tænketank:

- Det er ikke tilfredsstillende, at udspillet er så uambitiøst, når man tænker på, at råderummet er på 35 milliarder kroner. VLAK får desværre meget lidt beskæftigelse og velstand ud af de 23 milliarder kroner, de anvender på lavere skat.

 

Elisa Bergmann, formand for Bupl:

- Vi ved fra gentagne undersøgelser, at danskerne prioriterer velfærd over skattelettelser. Også de blå vælgere. Velfærdsområdet har været udsat for massive besparelser de seneste år, så det virker som om, at regeringen er ude af trit med danskerne.

 

Dennis Kristensen, formand for FOA:

- Jeg synes, det ser decideret usympatisk ud - og jeg mangler noget anstændighed hos regeringstoppen, der har tid til at glæde sig over, at folk nu kan købe Lamborghini'er, men pænt springer over de svageste på kontanthjælpen, på dagpengene eller de mange, der piskes rundt i umenneskelige ressourceforløb.

 

Bente Sorgenfrey, formand for FTF:

- Regeringen går i små sko og vil ikke investere nok i samfundet og den velfærd, borgerne har brug for. Det er utrolig kortsigtet og egocentreret i en tid, hvor vi som samfund bør investere i at uddanne os, og hvor mange medarbejdere allerede er presset psykisk i bund af for få ressourcer.

 

Per Christensen, formand for 3F: 

- Regeringens udspil er et godt, første skridt til at få løst samspilsproblemerne på pensionsområdet gennem et ekstra pensionsfradrag og et beskæftigelsesfradrag, som omfatter pensionsbidraget.

 

Lizette Risgaard, formand for LO:

- Regeringens nye skatteudspil er grundlæggende overflødig, da den bygger på en forkert diagnose om, at det ikke kan betale sig at arbejde. Det her minder mest af alt om en billig undskyldning for at uddele topskattelettelser i forklædning.

 

Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen:

- Skattelettelser for alle er ikke skattelettelser for pensionister. Man overser fuldstændig en million danskere, der har arbejdet hele deres liv. Det konstaterer jeg efter at have læst regeringens skatteudspil. Det er chokerende. 

 

Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace Norden, om registreringsafgiften:

- Regeringen bekender kulsort kulør, og det er faktisk helt surrealistisk, at man i en tidligere grøn førernation som Danmark nu vil gøre de tunge, mest forurenende biler endnu mere attraktive, mens store europæiske lande omkring os for tiden taler om udløbsdatoer på benzin- og dieselbiler.

 

Gunni Mikkelsen, direktør i De Danske Bilimportører, om registreringsafgiften:

- Vi hilser naturligvis en afgiftsnedsættelse meget velkommen, men minder politikerne om, at vi meget gerne ser en generel omlægning af registreringsafgiften til at være baseret på teknik som for eksempel CO2 og vægt, så vi får en mere intelligent beskatning, der sikrer mere miljørigtige og trafiksikre biler, frem for kun at sænke afgiften.

 

Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen IDA, om registreringsafgiften:

- Det er ærgerligt, at man bevidst forspilder en gylden mulighed for at lægge systemet om til en ren teknisk afgift baseret på objektive faktorer, som for eksempel hvor meget bilen forurener. 

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce