Nordjyske hospitaler destruerer mad efter madskandale

Velfærd

28/11/2014 10:05

Nick Allentoft

Flere sygehuse smider mad væk fra Nordic Ingredients efter skandale. Virksomheden havde blandet mad i en cementblander og var slet ikke godkendt af Fødevarestyrelsen.

Flere sygehuse melder, at de vil fjerne mad, der stammer fra den nu lukkede Randers-virksomhed Nordic Ingredients. Det oplyser DR Nordjylland.

Allerede torsdag oplyste OUH Svendborg Sygehus, at man havde destrueret alle produkter, som fødevarevirksomheden Nordic Ingredients havde leveret til dem. Og fredag følger Aalborg Universitetshospital og Sygehus Vendsyssel efter.

Nordic Ingredients blev onsdag aften lukket af Fødevarestyrelsen på grund af uhygiejniske forhold. Blandt andet brugte man en beskidt betonblander til at blande dele af maden i. Samtidig var virksomheden ikke registreret hos Fødevarestyrelsen, som loven kræver.

I alt 11 sygehuse og plejehjem har fået leveret produkter fra Nordic Ingredients. På Sygehus Vendsyssel har man i tre måneder brugt krydderiblandinger fra Randers-virksomheden som ingrediens i såkaldt gelé-smørrebrød, som patienter med kraftigt synkebesvær får at spise.

Fredag morgen er vicedirektør på Aalborg Universitetshospital, Kim Mikkelsen, ved at skaffe sig overblik over, hvor store mængder af Randers-virksomhedens produkter, hans hospital har anvendt. Også her vil mad med disse ingredienser blive destrueret.

- Jeg er mest chokeret over, at firmaet ikke er godkendt til at levere fødevarer, siger Kim Mikkelsen til DR Nordjylland.

Ingen af hospitalerne er bekendt med eksempler på, at patienter er blevet syge efter at have spist mad med ingredienser fra Nordic Ingredients.

Fødevarestyrelsen fandt frem til Nordic Ingredients via nettet. Da styrelsens folk tog på kontrolbesøg, fandt de beskidte og uhygiejniske produktionslokaler og produktionsudstyr.

Og det var her, man fandt en betonblander, der blev brugt til at blande en særlig rugbrødsgelé, der var særdeles uhygiejnisk og med kager af stivnet rugbrødsmasse.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce