Novo-direktør er kåret til verdens bedste topchef

Ledelse

14/10/2015 13:38

Nick Allentoft

Lars Rebiens lederskab med fokus på andet end blot den økonomiske bundlinje imponerer Harvard Business Review. Se top ti her.

Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, er verdens bedste topchef.

Det mener magasinet Harvard Business Review, HBR, der placerer ham helt i toppen af listen for anden gang i træk.

Målt på de økonomiske resultater alene ligger Lars Rebien Sørensen nummer seks på listen. 

Men tager man parametre som miljøhensyn og social ansvarlighed med i ligningen, er han nummer ét på listen over de 100 topchefer. 

- Den globale vækst i antallet af diabetes-tilfælde har fået selskabets markeds- og børsværdi til at skyde vejret. Men placeringen er også et udtryk for Novo Nordisks' dybe engagement inden for sociale- og miljømæssige spørgsmål, skriver magasinet. 

Ifølge Lars Rebien Sørensen er det en god forretning at tage andre end blot økonomiske hensyn.

- Hvis vi fortsætter med at forurene, vil der komme en mere striks regulering, og energiforbruget vil blive højere. 

- Det gælder også på den sociale del: Hvis vi ikke behandler ansatte godt, ikke opfører os som gode eksempler i vores lokalmiljøer og ikke sælger vores produkter billigere i fattigere lande, så vil vi blive pålagt regler, der på sigt ender med at være meget dyrere for os, siger han i et interview med HBR.

I alt er der tre danskere på listen, skriver Børsen på sin hjemmeside. 

De to andre er Coloplasts topchef, Lars Rasmussen, der er nummer 17 og tyske Henkels danske topchef, Kasper Rørsted, der ligger nummer 18. 

Novo Nordisk er Danmarks største selskab målt på børsværdi. 80 procent af selskabet er målrettet behandling af diabetes.

Det næsten enstrengede fokus udgør en risiko for Novo Nordisk, påpeger HBR: Hvis der pludselig kommer en mirakelpille mod diabetes, er selskabets forretning stort set udvandet.

Men det bekymrer ikke Lars Rebien Sørensen.

- Da jeg blev topchef i 2000, forudsagde jeg, at vi ville kunne kurere diabetes inden for 15 år. Det er vi stadig 15 år fra at kunne. 

- Det er fortsat et stort mål, og jeg siger til mine ansatte: "Hvis vi ender med at kurere diabetes - og det ødelægger store dele af vores forretning - kan vi være stolte", siger han.

 

FAKTA: Her er verdens 10 bedste topledere Harvard Business Review rangerer Novo-chefen Lars Rebien Sørensen som verdens bedste. I novembernummeret af Harvard Business Review har det amerikanske magasin udnævnt danske Lars Rebien Sørensen fra Novo Nordisk til verdens bedste administrerende direktør målt på finansielle resultater og på den sociale og miljømæssige indsats.   Top 10-listen ser således ud:   1. Lars Rebien Sørensen, Novo Nordisk   2. John Chambers, Cisco Systems   3. Pablo Isla, Inditex   4. Elmar Degenhart, Continental   5. Martin Sorrell, WPP   6. Stephen Luzco, Seagate Technology   7. Jon Fredrik Baksaas, Telenor   8. George Scangoc, Biogen   9. Michael Wolf, Swedbank   10. Fujio Mitarai, Canon   Listen omfatter 907 administrerende direktører fra selskaber i S&P 1200-indekset. De skal mindst have været i jobbet i to år og må ikke have været arresteret eller dømt for kriminalitet.   Kilde: Harvard Business Review   /ritzau/

Mest Læste

Annonce