Nu er flygtningekrisen hverdag: Gennemsnitligt 800 tilrejsende flygtninge hver dag

Infrastruktur

25/09/2015 10:03

Nick Allentoft

Der kommer fortsat flygtninge i hundredtal over de danske grænser hver eneste dag. Rigspolitiet skønner, at der i gennemsnit er kommet 800 personer til Danmark siden 6. september. Samtidig insisterer DSB på at trykket er aftagende, og har nu smidt frivillige ud af banegårdene.

Strømmen af flygtninge og migranter, der krydser grænsen til Danmark, ser ud til at fortsætte på nogenlunde niveau som de seneste tre uger.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Rigspolitiet vurderer, at der i løbet af det seneste døgn er kommet cirka 900 personer til landet, hvilket bringer det samlede antal siden 6. september op på cirka 14.400 personer.

I gennemsnit betyder det, at mindst 800 personer de seneste 18 dage dagligt er kommet til landet.

I sin opgørelse bemærker politiet, at det er et absolut minimumtal, fordi det udelukkende baserer sig på stikprøvekontrol af et begrænset antal tog, busser og biler.

- Tallet baserer sig primært på konkrete observationer i forbindelse med screeninger og kontrol af udvalgte færgeankomster, ankomne tog og indrejste i biler og busser, hvorfor tallet må ses som et minimumtal, skriver Rigspolitiet.

Politiet regner antallet af indrejste fra søndag 6. september, hvor et stort antal flygtninge og migranter for rullende kameraer stak af fra de danske myndigheder af frygt for, at de ville blive tvunget til at søge asyl her. 

En stor del af de tilrejsende flygtninge og migranter er rejst videre til andre lande, mens en mindre del har søgt asyl i Danmark. 

 

DSB afviser frivillige

Torsdag valgte DSB at bede om Politiets hjælp til at smide frivillige danskere ud af Hovedbanegården og tirsdag fik frivillige på alle DSBs banegårde besked om at nedlægge deres modtage- og hjælpestationer. Ifølge DSB fordi man har modtaget klager over togdriften. 

 

/ritzau/Redaktionen

Mest Læste

Annonce