Ny hjemmeside skal hjælpe unge med psykiske lidelser

Velfærd

10/11/2014 09:36

Nick Allentoft

Når livet gør ondt, og udfordringerne bliver for store, så skal unge have et sted at gå hen. Ny hjemmeside skal hjælpe unge med psykiske problemer, inden de bliver syge.

Hvornår har du ondt i sjælen, og hvornår er du bare almindelig teenager?

Unge med ondt i livet eller psykiske problemer får en ny hjemmeside, hvor de kan finde svar på, hvad det vil sige at have psykiske problemer.

Regionen har fået godt 6 millioner kroner fra TrygFonden til at udvikle en hjemmeside. Her kan de unge finde information om mental sundhed og chatte med andre unge.

Claus Færch fra Telepsykiatrisk Center håber, hjemmesiden kan være et frirum for de unge med psykiske lidelser. De skal have et sted, hvor de kan få svar på alle de spørgsmål, de måtte have om sygdomme og lidelser.

- Der er mange unge, der går rundt med spørgsmål, som vi gerne vil give et fagligt svar på, inden det bliver til mere end udfordringer, siger Claus Færch til DR Fyn.

Hjemmesiden skal også guide de unge, så de ved, hvor de kan skal gå hen, hvis livet gør for ondt.

Og erfaringerne fra andre lande med den slags hjemmesider er gode, fortæller Claus Færch fra Telepsykiatrisk Center.

- De unge oplever hjemmesiden som værende meget givtig. Der er også studier, der peger i retning af, at information på nettet er med til at nedbringe psykiske lidelser.

Mest Læste

Annonce