Ny lejelov skal hindre kæmperegninger ved fraflytning

Ledelse

09/12/14 8:50

Suleman Haider

Kæmperegninger til lejere, der skal betale for istandsættelse af deres lejligheder, kan snart være fortid.

En ny lejelov, der træder i kraft næste sommer, giver nemlig lejerne i det private udlejningsbyggeri bedre betingelser. Det fortæller DR Østjylland.

- Fremover vil udlejer kun kunne kræve, at der skal ske en normal istandsættelse, og det er simpelt hen vejen til, at lejeren vil spare mange tusinde kroner ved en fraflytning, siger SFs boligordfører, Eigil Andersen om den ændring af lejeloven, som et flertal af partierne i Folketinget står bag.

Private udlejere kan derfor ikke - i modsætning til, hvordan det er i dag - forlange, at lejere, der flytter, altid skal betale for en total nyistandsættelse af lejligheden.

- Det gælder især for de lejere, der har været forholdsvis kort tid i lejligheden - for eksempel et, to eller tre år. De vil få en kæmpe fordel af den her ændring af lejelovgivningen, siger Eigil Andersen.

Loven betyder, at der bliver indført et obligatorisk syn, når man flytter ind. Her skal udlejer og lejer skrive op, hvis der er nogle problemer med lejlighedens tilstand.

- Tilsvarende skal der med den nye lov være et obligatorisk syn, når lejeren fraflytter lejligheden, hvor man så skal konstatere, om der er noget, der skal rettes op på, siger Eigil Andersen.

Lejernes LO er også glad for lovændringen, men beklager blandt andet, at den ikke giver lejerne mulighed for selv at indhente håndværkertilbud på istandsættelsesarbejdet. 

- Den nye lov er naturligvis udtryk for et politisk kompromis, siger Eigil Andersen.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce