Ny LO-boss: Vi skal ikke spilde kræfter på dagpengekamp

Ledelse

27/10/2015 14:08

Nick Allentoft

DA må få styr på arbejdsgiverne, og dagpengeaftalen står ikke til at ændre, siger den nyvalgte LO-formand lover.

Mens politikerne på Christiansborg anser dagpengestriden for at være løst og lukket, så er der i store dele af fagbevægelsen en noget andet opfattelse. 

Det står klart efter LO's kongres i Aalborg, hvor aftalen fik kras kritik.

- Det samlede resultat er endt med at være helt uspiseligt, lød det for eksempel fra FOA's næstformand, Mona Glud Striib.

Men Lizette Risgaard, der tirsdag er valgt med stor opbakning til LO's nye formand, mener ikke, at det giver mening at forsøge at få aftalen lavet om.

- Det er nok ikke lige der, vi skal spilde vores kræfter, siger hun.

Læs også: DA til ny formand: Få styr på tropperne

- Uanset hvordan vi vender og drejer det, er det en forbedring, men opgaven er ikke løst endnu.

Risgaard lover, at LO vil følge nøje med i, hvordan aftalen bliver gennemført i praksis. Og så langer hun ud efter de politikere, der bruger fagbevægelsen som undskyldning for at indføre de omstridte karensdage, som er dage, hvor ledige ikke modtager dagpenge.

- Det er rigtig sørgeligt, at politikerne har brug for at sende ansvaret et andet sted hen i stedet for at tage det på sig. Det havde klædt politikerne, hvis de havde ladet være med at spille gris med det her, siger hun.

På dagen for valg af ny LO-formand har Dansk Arbejdsgiverforening valgt at sende en hilsen i form af et debatindlæg i Berlingske, hvor DA beskylder LO for ikke at have styr på sine tropper.

- Når man har indgået en aftale i et forhandlingslokale, nytter det jo ikke noget, hvis den ene part efterfølgende går til politikerne for det, man ikke har kunnet forhandle sig frem til, skriver Pernille Knudsen, direktør i DA. 

- Få som det første styr på tropperne. Også selvom det er svært. Der skal være en dialog og forståelse for de temaer, der går imod egne interesser, som eksempelvis uddannelse og pension. Der skal gives, før man får, lyder DA's opfordring.

Men den bold kan hun få tilbage igen, lyder det fra Lizette Risgaard.

- DA må få styr på de arbejdsgivere, der ikke vil følge de aftaler, vi har indgået. 

- Der er ikke noget med, at vi skal have styr på tropperne. Vi er et fællesskab, siger hun.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce