Ny sag på skandalesygehus: Sygeplejersker tiltalt for medicintyveri

Ledelse

21/04/2016 11:04

Nick Allentoft

Mens sagen om en drabstiltalt sygeplejerske fra Nykøbing F. Sygehus pågår, rammes sygehuset af endnu en sag.

Sygehuset i Nykøbing Falster er det seneste år blevet kendt for, at en sygeplejerske er anklaget for at dræbe tre af sygehusets patienter. 

Nu viser et anklageskrift, som BT er i besiddelse af, at fire sygeplejersker fra samme sygehus er tiltalt for at have stjålet stærke smertestillende piller, herunder morfinpiller, på deres arbejdsplads. 

Ifølge Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har sagen ikke nogen sammenhæng med sagen om den 31-årige drabstiltalte sygeplejerske. 

Ud over at være tiltalt for at have dræbt tre patienter og forsøge at dræbe en fjerde med blandt andet morfin er hun også tiltalt for blandt andet at have stjålet stærke sovepiller fra sygehuset. 

Ifølge anklageskriftet mod de fire sygeplejersker, blev den stjålne medicin overdraget til en femte kvinde. 

Hun tiltaltes for at have medvirket til tyverierne ved at tilskynde sygeplejerskerne til at stjæle og den receptpligtige medicin.

Ifølge BT's oplysninger modtog sygeplejerskerne ikke nogen form for betaling for at begå tyverierne, som skulle være foregået over nogle få uger i efteråret 2011.

Pillerne blev ifølge anklagemyndigheden stjålet fra afdeling 320, som er et kirurgisk sengeafsnit.

De fire sygeplejersker er ifølge BT blevet afskediget fra sygehuset.

Sygehusets direktør, Arne Cyron, ønsker ifølge avisen ikke at udtale sig om sagen, da han er på ferie.

Straffesagen mod den 31-årige sygeplejerske begyndte i Retten i Nykøbing Falster 11. marts, og dommen ventes til juni. Det vides ikke endnu, hvornår sagen mod de fire sygeplejersker begynder.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce