Nye rejsehold på vej til stressede ansatte

Politik

06/2/15 11:51

Suleman Haider

Nu kommer der rejsehold af eksperter, der skal hjælpe med at forbedre det psykiske klima blandt andet i ministerier, hos politiet, i lærerværelserne og i ældrecentre. Det bliver med al sandsynlighed resultatet af forhandlinger om nye overenskomster, som foregår lige nu.

Centralt placerede kilder bekræfter over for Avisen.dk, at man er ved at lande aftaler om rejsehold både for ansatte i staten og i kommunerne. Rejseholdene med fokus på at reparere på det psykiske miljø vil være en stor nyskabelse i Danmark og måske endda på verdensplan.

Efter større sparerunder i det offentlige og voksende krav er der store problemer med stress og andre psykiske lidelser blandt de offentligt ansatte. Derfor skal der nu en helt ny 'medicin' til. Det mener formanden for fagforbundet Fag og Arbejde (FOA), Dennis Kristensen.

- Det psykiske arbejdsmiljø er i virkeligheden det største problem for de offentligt ansatte. Det har været min påstand i en årrække, siger Dennis Kristensen til Avisen.dk.

Blandt andre de højtuddannede jurister og økonomer i fagforbundet Djøf har oplevet, at flere og flere føler sig stressede på deres arbejde. De seneste fem år har de haft en stigning på 500 procent i henvendelser om dårligt arbejdsmiljø fra deres medlemmer. Derfor ser formanden for Djøf's overenskomstforening, Lars Qvistgaard, det som nødvendigt at sætte ind med konkrete løsninger under forhandlingerne, siger han til Avisen.dk.

Rejseholdet i forhold til arbejdspladser i staten vil i første omgang bestå af omkring tre-fem eksperter på arbejdsmiljø. Det oplyser næstformand i HK Stat Peter Raben.
- Hvis der opstår problemer på en arbejdsplads, som den ikke selv kan løse, bliver det muligt at tilkalde et rejsehold af dygtige konsulenter. Det kræver blot at ledelse og ansatte er enige om det, fortæller Peter Raben til Avisen.dk.

Arbejdsmiljøekspert Karen Albertsen fra TeamArbejdsliv ser rejsehold som et udmærket initiativ.

- Der er bestemt behov for at gøre noget, og et rejsehold kan måske hjælpe ledelsen med at afklare problemerne. Ofte handler det om dårligt samarbejde, og derfor bør man både involvere ledelsen og medarbejderne for at løse problemerne, siger Karen Albertsen til Avisen.dk.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.