Nye tal: Omstridt reform sender studerende til reeksamen

Velfærd

28/4/15 1:19

Nick Allentoft

Antallet af reeksaminer er steget med 270 procent som følge af fremdriftsreformen, viser opgørelse.

De studerende på Københavns Universitet skal til langt flere reeksaminer end tidligere. Det viser nye tal, som Magisterbladet har fået fra Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Stigningen skyldes fremdriftsreformen, der i år kun har været gældende for førsteårsstuderende, men til sommer skal gælde for alle årgange. Det mener Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening.

                  Læs mere om Fremdriftsreformen

- Problemerne er langt større, end vi kunne have frygtet. Det er både spild af skattekroner og går ud over studiekvaliteten, siger Ingrid Stage.

Tallene drejer sig alene om Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. Så det er altså ikke umiddelbart muligt at vurdere, om tendensen også er gældende på andre fakulteter og universiteter.

I København viser tallene dog, at der er sket en kraftig stigning i antallet af reeksaminer fra vinteren 2014 til vinteren 2015. 

Sidste år måtte 235 førsteårsstuderende gå til reeksamen på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. I år er det tal steget til 871. 

Det kan også gå ud over universiteterne, fordi der er omkostninger forbundet med at kalde ansatte og censorer ind, når der skal holdes reeksamen i vinter- og sommerhalvåret.

- Problemet er ikke kun, at fremdriftsreformen presser de studerende for hårdt. Reformen påfører universiteterne store økonomiske problemer, fordi de er tvunget til at afholde flere eksaminer end planlagt, siger Ingrid Stage.

Forud for et samråd tirsdag forsvarer uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) dog reformen, der skal få studerende hurtigere gennem uddannelsessystemet.

- Jeg synes, det er et rimeligt krav, at studerende skal gå til eksamen i de fag, de har. Og vi bør kunne forvente, at de studerende læser på fuld tid, når skatteyderne stiller gratis uddannelse og SU til rådighed, siger Sofie Carsten Nielsen.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.