Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

04/11/2014 09:11

Suleman Haider

Socialdemokrat stemmer imod regeringen i dagpengespørgsmål, Politiet: Sag mod spindoktor afgøres hurtigst muligt, Knallertkører dræbt af tog i Køge, Asylboom får kommuner til at bryde loven, Ombudsmand ser med stor alvor på skattesag, Byggefirma betaler historisk høj bøde i dansk kartelsag, Ældre ægtepar stjal fra dement kvinde, Svenske feriebørn giver besøgsrekord i Tivoli.

Socialdemokrat stemmer imod regeringen i dagpengespørgsmål

KØBENHAVN: Det socialdemokratiske folketingsmedlem Jan Johansen stemmer tirsdag imod regeringen og for Enhedslistens beslutningsforslag om en halvering af genoptjeningsperioden for dagpenge. Det oplyste folketingsmedlemmet til DR og Politiken mandag. Forslaget vil ændre genoptjeningsperioden fra 12 til seks måneder. - Jeg stemmer for Enhedslistens forslag om at halvere genoptjeningsperioden. Det vil kunne hjælpe de mennesker på arbejdsmarkedet, der går og frygter for at blive fyret, siger Jan Johansen til DR Nyheder. - Vi kan ikke være bekendt at holde fast i den dagpengereform nu, hvor over 40.000 mennesker er faldet ud af dagpengesystemet, siger han til DR Nyheder. Jan Johansen er by- og boligordfører og medlem af beskæftigelsesudvalget for Socialdemokraterne. Han er opstillet på Fyn i Nyborgkredsen.

 

Politiet: Sag mod spindoktor afgøres hurtigst muligt 

KØBENHAVN Om nogle uger ventes Københavns Politi at afgøre, om sigtelsen mod den tidligere spindoktor for Troels Lund Poulsen skal opgives, eller om der er grundlag for en anklage. Peter Arnfeldt har været sigtet i mere end to år. Sagen betragtes som alvorlig, understreger politidirektør Thorkild Fogde, som blandt andet har haft betjente til at følge med i nogle af afhøringerne i kommissionen. En afgørelse kan ventes om "nogle uger," oplyser han. At personlige skatteoplysninger blev lækket til dagbladet BT, er ifølge politidirektøren en alvorlig forbrydelse. - Om man er politiker, en kendt person eller bare helt almindelig dansker, skal man kunne have tillid til, at ens personfølsomme oplysninger behandles fortroligt. Og det uanset om de opbevares hos Nets, CSC eller hos Skat, siger han.

 

Knallertkører dræbt af tog i Køge

KØGE: En 60-årig mand mistede mandag aften livet, da han blev ramt af et tog ved Køge Station. - Vidner fortæller os, at bommene ved baneovergangen går ned, men at manden på en knallert alligevel kører igennem, siger Rene Søe Pedersen, der er vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til Ekstra Bladets netavis. Politiet behandler påkørslen som en ulykke. - Havarikommissionen undersøger omstændighederne sammen med DSB, men alt ser ud til at have virket dernede, siger Rene Søe Pedersen til eb.dk. Manden kommer fra lokalområdet, og hans pårørende er underrettet om ulykken.

 

 

Asylboom får kommuner til at bryde loven

KØBENHAVN: Mere end halvdelen af kommunerne bryder i dag integrationsloven og tilbyder ikke nyankomne flygtninge tilbud om helbredstest og integrationsplan inden for de tre måneder, som loven angiver. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet LG Insight har lavet for Ugebrevet A4. Her har integrationsansvarlige ledere og mellemledere i 79 ud af de 98 kommuner deltaget. Undersøgelsen blev foretaget i slutningen af oktober, hvor presset fra den stigende mængde asylansøgninger havde ramt kommunerne. I de første ni måneder af 2014 har Danmark modtaget 10.883 asylansøgere, hvilket er 44 procent flere end i hele 2013. 

 

 

Ombudsmand ser med stor alvor på skattesag

KØBENHAVN Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, ser "med stor principiel alvor" på, at skattemyndighederne gav ombudsmandsinstitutionen urigtige oplysninger, da man i 2010 beder om oplysninger i behandlingen af Helle Thorning-Schmidts skattesag. Det, der er blevet betegnet som "ombudsmands-delen" af den vidt forgrenede skattesag, dukkede op under kommissionens afhøringer af de 45 indkaldte vidner. Og kommissionen konkluderer, at ombudsmanden blev holdt i uvidenhed om, at daværende departementschef Peter Loft havde været involveret i skattesagen i en sådan grad, at han i dag modtager kritik for sin rolle af kommissionens juridiske eksperter.

 

 

Byggefirma betaler historisk høj bøde i dansk kartelsag

KØBENHAVN Entreprenørvirksomheden Elindco Byggefirma har betalt 10 millioner kroner i bøde for ulovligt at aftale priser på både private og offentlige byggerier. Det er den største bøde, en virksomhed i en dansk kartelsag nogensinde har fået, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Elindco Byggefirma er en af de 25 danske byggevirksomheder, som har fået en bøde af bagmandspolitiet i kartelsagen. Samlet er der udstedt bøder for 27 millioner kroner. Og chefen for bagmandspolitiet, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, siger, at det er en af de mest alvorlige af de sager, der indgår i det såkaldte byggekartel, som nu er afsluttet.

 

Ældre ægtepar stjal fra dement kvinde

KØBENHAVN En straffesag om grov udnyttelse af en dement kvinde på 90 år i København fik i Østre Landsret mandag et noget andet billede end oprindeligt i byretten. Parret blev igen fundet skyldige i at have tilegnet sig et stort beløb fra det svagt stillede offer, men forbrydelsens omfang svarer ikke til det, de oprindeligt blev dømt for. Den 76-årige mand blev idømt fængsel i et år og tre måneder, mens hans hustru på 73 år straffes med fængsel i et år. Samtidig blev straffen gjort betinget. Derudover bestemte dommerne, at der skal konfiskeres i alt cirka 900.000 kroner hos parret. I Københavns Byret blev de i december 2013 kendt skyldige i at have tilegnet sig 2,2 millioner kroner fra offeret. Parret kom ofte på besøg hos den demente og hjalp hende med praktiske gøremål, herunder varetagelsen at hendes økonomi.

 

 

Mest Læste

Annonce