Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

17/11/2014 09:18

Suleman Haider

Dansk islamisk forbund optræder på ny terrorliste, Radikale: FN-kritik af asylforslag gør indtryk, OW Bunker-direktør hyrer Nordisk Fjer-advokat, DF om skatterabat: Retsfølelsen krænkes, Professor: Nedsat arbejdsglæde øger lærernes sygefravær, Danmark giver 60 millioner kroner til Somalia, Få dage afgør rettigheder for sorgramte forældre, Et halvt ton kokain havde kurs mod havnen i Aarhus, Bilists U-vending koster motorcyklist livet i Vanløse, 30 toneangivende danskere siger nej til aktiv dødshjælp.

Dansk islamisk forbund optræder på ny terrorliste 

KØBENHAVN: Side om side med kendte og frygtede grupper som al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) optræder Det Islamiske Forbund i Danmark på en ny terrorliste fra De Forenede Arabiske Emirater (UAE), hvor i alt 85 muslimske organisationer og foreninger sættes i forbindelse med terror. Det skriver TV 2. Hos det danske forbund, der holder til i Københavns nordvestkvarter, undrer man sig over handlingen, siger Mohammad Fouad Albarazi, der er imam hos forbundet. - Det er jeg helt uforstående overfor, og det synes som om, De Forenede Arabiske Emirater bare sætter organisationer på listen helt uden at se på, hvad det er for organisationer, siger Mohammad Fouad Albarazi til TV 2 News.

Radikale: FN-kritik af asylforslag gør indtryk

KØBENHAVN: Træk forslaget tilbage. Sådan lyder det fra FN's Flygtningehøjkommisariat (UNHCR), når det kommer til regeringens forslag om at begrænse familiesammenføring til asylsøgere, der ikke er personligt forfulgte. Som Ritzau har beskrevet i weekenden, har UNHCR i sit høringssvar til lovforslaget dels anmodet om, at regeringen helt dropper forslaget, dels kritiseret at høringsfristen var for kort. Og det gør indtryk, fastslår de Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen. - Det gør altid indtryk på os, når UNHCR udtrykker kritik, og det gør det også her. Det har ikke været verdens letteste lovforslag for radikale at fremsætte, det tror jeg ikke er nogen hemmelighed, siger hun. 

OW Bunker-direktør hyrer Nordisk Fjer-advokat

KØBENHAVN: Nordjyske OW Bunkers kollaps, blot et halvt år efter at de gik på børsen, sammenlignes allerede med Nordisk Fjerskandalen. Nu trækkes der endnu en tråd til 90'ernes store erhvervsskandale. OW Bunkers administrerende direktør, Jim Pedersen, har således hyret advokat John Korsø Jensen fra Mazanti-Andersen Korsø Jensen, der tidligere har været forsvarer for én af direktørerne i tekstilvirksomheden Nordisk Fjer. Dermed bliver advokaten igen en central skikkelse i en stor dansk erhvervsskandale. 

DF om skatterabat: Retsfølelsen krænkes

KØBENHAVN: Skatteminister Benny Engelbrechts (S) forslag om at give særlig skattelettelse på 2,5 procent til ejere af de billigste huse under 500.000 kroner er ikke uden problemer, da alt for mange boligejere vil blive overset. Det mener Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby. - Det er en betænkelig situation. Alle skal behandles lige, og det er ikke tilfældet her. Jeg føler, at min retsfølelse bliver krænket, siger Hans Kristian Skibby til Ritzau. 

Professor: Nedsat arbejdsglæde øger lærernes sygefravær

KØBENHAVN: Det stigende sygefravær blandt folkeskolelærerne kan formentlig tilskrives den nye skolereform, der trådte i kraft i år. Det vurderer professor i arbejdsmiljø Peter Hasle på Aalborg Universitet, der siger, at store forandringer og nye tiltag på en arbejdsplads kan nedsætte arbejdsglæden. - Under store forandringer vil man på en arbejdsplads altid være utryg ved fremtiden, og hvis ledelsen ikke er i stand til at give svar, bliver usikkerheden større, og det kan give mere sygdomsfravær, siger han til Ritzau. Ved skoleårets begyndelse trådte folkeskolereformen i kraft, og siden er sygefraværet steget med mere end 25 procent - i hvert fald i seks af landets kommuner, som har opgjort fraværet for tv2.dk. 

Danmark giver 60 millioner kroner til Somalia

KØBENHAVN: Fødevarekrisen er blevet så alvorlig i Somalia, at handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) nu bevilger 60 millioner kroner ekstra til nødhjælpsindsatsen i og omkring Somalia. Dermed kommer Danmarks samlede humanitære bidrag i Somalia for 2014 op på 133 millioner kroner. - Fødevarekrisen i Somalia griber om sig, og der er nu over en million mennesker med akut behov for fødevarehjælp, og over 2,1 millioner har brug for hjælp for ikke at falde tilbage i et akut fødevarebehov. Dertil kommer alt for mange fejlernærede børn, som har brug for vores hjælp for at overleve, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Få dage afgør rettigheder for sorgramte forældre

KØBENHAVN: Op mod 800 danskere får hvert år en såkaldt senabort kort før 22. graviditetsuge, hvilket ofte forvandler drømmen om et barn til dyb sorg. Men rettighederne for sorgramte forældre er defineret af, hvornår de mister deres barn. Hvis de føder det døde barn inden uge 22, er det teknisk set ikke et barn, men et foster. Derfor er der ingen barselsrettigheder til hverken mor eller far, der skal direkte tilbage i virkeligheden og på arbejde. Føder man efter uge 22, har moren derimod ret til 14 uger og faren 14 dages almindelig barsel, skrev Politiken søndag. 

Et halvt ton kokain havde kurs mod havnen i Aarhus

AARHUS: En stribe smuglerier til Danmark af kokain gemt i containere med sydamerikanske bananer løber op i en langt større mængde, end politiet hidtil har oplyst. Samlet set er der fundet 468 kilo kokain, oplyser Østjyllands Politi nu til Ritzau. Det fik stor opmærksomhed, da der i sommeren 2013 dukkede adskillige kilo af det hvide stof op på Coops lagre i Hasselager og i Brøndby. Her anede medarbejdere uråd, da nogle kasser med bananer var mærkbart tungere end andre. Det viste sig, at der var kokain i armytasker, som var skjult under bananerne. Tidligere på året, omkring påske, kom det frem, at der var blevet afsløret cirka 100 kilo i en container på havnen i Aarhus.

Bilists U-vending koster motorcyklist livet i Vanløse

KØBENHAVN: En 34-årig mand døde søndag aften, efter at han på sin motorcykel tidligere på aftenen var indblandet i en trafikulykke. Det oplyser Københavns Politi. - Ulykken sker, da han kommer kørende ind ad Slotsherrensvej nær Vanløse. Bilen, der kører foran ham, laver pludselig en U-vending, og han kører ind i siden på bilen, siger vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi til Ritzau. Bilisten er blevet testet for at have kørt i påvirket tilstand, men der er hverken spor af alkohol eller stoffer, siger vagtchefen.I første omgang blev den 34-årige motorcyklist kørt til hospitalet i kritisk tilstand, men senere søndag aften døde han af sine kvæstelser. De pårørende er blevet underrettet.

30 toneangivende danskere siger nej til aktiv dødshjælp

KØBENHAVN: I en ny erklæring tager 30 toneangivende danskere nu afstand fra at gøre aktiv dødshjælp tilladt og taler i stedet om "aktiv livshjælp". De har underskrevet en erklæring, hvori de påpeger, at de ikke går ind for uindskrænket selvbestemmelse og ikke ønsker at leve i et samfund, hvor alt er tilladt. - Hvis aktiv dødshjælp lovliggøres, vil det ikke kun have konsekvenser for tilhængerne heraf. Det vil også lægge et pres på dem, der er afhængige af andre og føler sig til besvær - et pres om at bede om aktiv dødshjælp, står der i det åbne brev. Blandt underskriverne på brevet er flere toneangivende danskere, heriblandt repræsentanter fra de store religioner, blandt andre tidligere overrabinner Bent Lexner, biskop Henrik Stubkjær og formand for Det Islamiske Trossamfund, Hassan Neffaa.

 

Mest Læste

Annonce