Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

06/01/2015 09:25

Suleman Haider

​Politiet anholder 34-årig for drab på sin kone, Tre personer ramt af skud i vejkryds i Ballerup, Brand på plejecenter i Odense koster kvinde livet, Tivoli boostede besøgstallet i 2014, Thorning i Bilka: Indvandrere skal i job, Så er der åbnet for realkreditlån på to procent, Mildt vejr sparer boligejere for flere tusinde kroner, Kampagneaktiviteten stiger på Borgen, Over 700 børn bad om hjælp i julen hos Børnetelefonen

Politiet anholder 34-årig for drab på sin kone

KØBENHAVN: Københavns Politi anholdt mandag en 34-årig mand, der sigtes for at have dræbt sin jævnaldrende kone med adskillige knivstik. Det var manden selv, der klokken 11.30 ringede 112. Politi og ambulance blev sendt til parrets lejlighed på Philip Schous Vej på Frederiksberg, men kvindens liv stod ikke til at redde, og klokken 12.08 blev hun erklæret død. Parret var ved at gå fra hinanden, da noget ifølge politiet gik helt galt. Den 34-årige kvinde skal obduceres tirsdag, men det ligger fast, at hun har fået adskillige knivstik. Hendes mand vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør. Selv om 2015 endnu ikke er uge gammel, er der tale om årets andet drab. 

Tre personer ramt af skud i vejkryds i Ballerup

KØBENHAVN: Tre personer kom mandag aften ind på Herlev Hospitals akutmodtagelse, fordi de var blevet ramt af skud. Mændene befandt sig sammen med to andre personer i en bil, da der blev åbnet ild mod dem i et vejkryds i Ballerup. To af personerne er blevet udskrevet, mens én fortsat er indlagt og venter på at blive opereret. Ingen af de tre har på noget tidspunkt været i livsfare ifølge Københavns Vestegns Politi. De forurettede har indtil videre ikke været særlig meddelsomme ifølge politiet. 

Brand på plejecenter i Odense koster kvinde livet

ODENSE: En 65-årig kvinde døde mandag aften på Odense Universitetshospital af de kvæstelser, som hun pådrog sig ved en brand på Pårup Plejecenter tidligere på dagen.
Branden opstod på den 65-åriges værelse i plejecentret på Rydsåvej 66, og godt en time efter, at alarmen var gået, var den slukket igen. Ud over kvinden måtte fem andre en tur på skadestuen. - Tre beboere på 67, 70 og 72 år samt to brandmænd blev bragt til skadestuen til observation for røgforgiftning, sagde vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanquist til Ritzau. Alle fem kunne dog midt på aftenen sendes hjem igen.

Tivoli boostede besøgstallet i 2014

KØBENHAVN: Knap 300.000 flere personer valgte i 2014 at slå vejen forbi Tivoli i København end året før. Det oplyste haven mandag i en pressemeddelelse. 4.478.000 personer har i alt besøgt Tivoli i 2014, og det er en pæn stigning i forhold til 2013, hvor 4.200.000 personer kiggede ind. I procenter er det en fremgang på fire procent, og det glæder administrerende direktør i Tivoli Lars Liebst. - En forbedring i besøgstallet på fire procent bekræfter os i, at tanken om at holde åbent flest muligt dage er den rigtige. - Tivoli har gennem flere år arbejdet målrettet på at blive en helårsforretning. At det er lykkedes at udvide Halloween og Jul i Tivoli er en del af den strategi, som vil fortsætte i årene fremover, siger han.

Thorning i Bilka: Indvandrere skal i job

KØBENHAVN: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fulgte mandag op på sin nytårstale med et besøg i Bilka i Ishøj. Her arbejder man målrettet med at integrere indvandrere på arbejdspladsen, og besøget ligger dermed i tråd med, at statsministeren i sin nytårstale lagde op til, at flygtninge og indvandrere fremover skal arbejde for kontanthjælpen. - Jeg mener, at det er vejen frem, at nogle af de store forretninger, vi har i Danmark, og nogle af de store rengøringsvirksomheder påtager sig en integrationsopgave. Det gør Bilka, og det er en af grundene til, at jeg gerne ville komme her i dag og høre, hvordan man konkret gør, sagde Helle Thorning-Schmidt.
 

Så er der åbnet for realkreditlån på to procent 

KØBENHAVN: Boligejere har nu mulighed for at optage et nyt og billigere realkreditlån, som blev varslet inden nytår. Både Realkredit Danmark, Nykredit og BRFkredit kunne mandag eftermiddag ved fondsbørsens lukketid konstatere, at kursen på de eksisterende 2,5 procents lån over 30 år var røget over 100, og som dermed lukker. I stedet bliver der åbnet for at finansiere sin bolig med nye obligationer med en pålydende rente på to procent og en løbetid på 30 år. Det betyder, at de, der står over for at købe ny bolig, får en mulighed for at sikre sig endnu bedre mod stigende renter fremover. Men lånet henvender sig også til boligejere, der allerede én gang har konverteret lån. 

Mildt vejr sparer boligejere for flere tusinde kroner

KØBENHAVN: Det generelt milde vejr i 2014 betyder, at landets boligejere i gennemsnit kommer til at spare 20 procent på varmeregningen i forhold til 2013. Udregninger viser, at graddagetallet for hele 2014 har været 27,7 procent lavere end for normalåret, samtidig er tallet det laveste, siden man begyndte at beregne graddage i 1936. Graddage er et mål for, hvor koldt det har været, og hvor meget energi der bruges til rumopvarmning. For et gennemsnitlig parcelhus bliver besparelsen på 3500 kroner, mens en gennemsnitlig lejlighed vil spare måske i størrelsen 2500 til 3.000 kroner på opvarmning i 2014.

Kampagneaktiviteten stiger på Borgen

KØBENHAVN: Forventningerne på Christiansborg er, at folketingsvalget tidligst kommer et godt stykke inde i foråret. Men både hos Socialdemokraterne og Venstre bliver kampagnemaskinerne nu for alvor sat op i gear. I de seneste dage har en smilende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), i store annoncer lovet at passe på "Det Danmark du kender". Også Venstre har sat gang i en landsdækkende kampagne med både annoncer og møder. Under overskriften "Venstre i front" er målet at hverve flere medlemmer ifølge Venstres næstformand, Kristian Jensen. Han og partiformand, Lars Løkke Rasmussen, vil i denne uge deltage i møder landet over. 

Over 700 børn bad om hjælp i julen hos Børnetelefonen 

KØBENHAVN: For første gang holdt Børnetelefonen hos Børns Vilkår i 2014 linjerne åbne mellem jul og nytår, så børn kunne ringe ind med deres problemer. Og en overraskende stor mængde børn benyttede sig af den mulighed, oplyser chef for Børnetelefonen Bente Boserup. I alt modtog Børns Vilkårs Børnetelefon 720 opkald mellem den 23. og 31. december. Alene juleaften var der 66 opkald, hvoraf seks var så alvorlige, at Børns Vilkår er blevet tilknyttet som bisidder for et barn, mens der i tre tilfælde er blevet skrevet underretninger. Børnetelefon tilbyder i første omgang børnene at tale om problemer, ligesom de kan tilbyde hjælp, hvis børnene ønsker at gå til myndighederne.

 

Mest Læste

Annonce