​Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

12/01/2015 09:30

Suleman Haider

63-årig mand fundet dræbt i Esbjerg - sønnen er sigtet, 11 lejligheder evakueret efter brand i Gentofte, Soldater-formand vil være øverstkommanderende for LO, Lønmodtagere vil have mindstelønnen fastsat ved lov, Private investorer har atter fået smag for aktier, Limfjordsbyer åndede lettet op efter Egon, Thorning lagde sig på knæ for verdenspressen, Sømand faldt over bord og druknede nord for Hanstholm

63-årig mand fundet dræbt i Esbjerg - sønnen er sigtet

ESBJERG: En 63-årig mand blev søndag fundet dræbt på sin bopæl i det nordlige Esbjerg, oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi. Politiet tog ud til mandens hjem efter at have modtaget en anmeldelse fra en bekymret mand, som ikke kunne komme i kontakt med den 63-årige. Politiet mener, at manden har været udsat for en forbrydelse, og man har anholdt hans 21-årige søn. Sønnen er blevet sigtet efter straffelovens paragraf om manddrab. Liget af den 63-årige skal obduceres med henblik på at fastslå omstændighederne omkring hans død.

11 lejligheder evakueret efter brand i Gentofte

GENTOFTE: Flere beboere i en etageejendom i Gentofte blev natten til mandag kørt til undersøgelse for røgforgiftning efter en brand i en lejlighed. Ejendommen på i alt tre etager ligger på Springbanen. Ingen personer komm alvorligt til skade, men en hund omkom i flammerne i lejligheden på første sal, hvor branden opstod, oplyste Nordsjællands Politi. Branden blev anmeldt klokken 04.18 og var tidligt mandag morgen under kontrol. 

Soldater-formand vil være øverstkommanderende for LO

KØBENHAVN: For første gang melder Flemming Vinther, der er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), offentligt ud, at han gerne overtager ledelsen af LO. Hvem der skal overtage posten som LO-formand efter Harald Børsting har resulteret i adskillige rygter om Vinther som arvtager, og over for Berlingske Business bekræfter soldater-formanden, at han ønsker at overtage ledelsen af landets største hovedorganisation. - Det afgørende for mig bliver at få samlet LO-forbundene i et fællesskab, som hver dag vokser sig større og stærkere, siger han til avisen.

Lønmodtagere vil have mindstelønnen fastsat ved lov

KØBENHAVN: Folketinget bør ifølge 51 procent af lønmodtagerne vedtage en lov, som fastsætter en minimumsløn for hele arbejdsmarkedet. Det viser en ny undersøgelse, som Center for Arbejdsmarkedsforskning (Carma) ved Aalborg Universitet har foretaget for hovedorganisationerne LO og FTF, skriver Information. Mere end halvdelen af de 2590 adspurgte er helt eller delvis enige i, at Folketinget ved lov bør vedtage en minimumsløn for hele arbejdsmarkedet. - Det er et udtryk for, at store dele af lønmodtagerne ser en lovfastsat mindsteløn som et godt instrument til at bekæmpe social dumping, siger Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet. 

Private investorer har atter fået smag for aktier

KØBENHAVN: Lysten til at købe og sælge aktier er for alvor vendt tilbage blandt private investorer. I 2014 foretog de tilsammen flere end 1,6 millioner aktiehandler. Det er en stigning på 23 procent i forhold til 2013 og 55 procent i forhold til 2012, viser en opgørelse fra værdipapircentralen VP Securities ifølge Jyllands-Posten. Københavns Fondsbørs havde 2014 det bedste år nogensinde målt på antallet af handler og det næstbedste målt på omsætningen. Ifølge Per Hansen, der er investeringsdirektør i børsmægleren Nordnet, er fænomenet "daytrading", hvor investorer køber og sælger aktier hurtigt, ved at vinde frem igen. 

Limfjordsbyer åndede lettet op efter Egon

LEMVIG: Selv om en række huse søndag blev oversvømmet af vand fra Limfjorden, så gik det ikke gået så galt, som man kunne frygte i Lemvig. Også andre byer langs Limfjorden åndede søndag aften lettet op. Lemvig Kommunes beredskab meddelte sidst på eftermiddagen, at man nu så småt stoppede den indsats, som havde stået på, siden stormen Egon lørdag ramte landet og pressede vand op i Limfjorden. Tidligere søndag valgte beredskabet og politiet at lade en række huse evakuere, efter at Limfjorden løb over sine bredder. I Skive holdt man længe vejret. Her nåede vandstanden op på rekordhøje 188 centimeter over daglig vande. 

Thorning lagde sig på knæ for verdenspressen

PARIS: Et øjebliks uopmærksomhed gav søndag eftermiddag statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) masser af ekstra opmærksomhed, da hun var på vej ud fra den franske præsidents palæ, Elysée, i Paris efter at have deltaget i marchen for ytringsfrihed. På vej ud til den ventende presse trådte Thorning forkert på sidste trappetrin - og faldt for rullende kameraer ned på knæ på gårdspladsens småsten. Efter at have børstet ben og støvler af, fortsatte Thorning frem mod den ventende danske presse for at svare på spørgsmål om dagens øvrige forløb. 

Sømand faldt over bord og druknede nord for Hanstholm 

HANSTHOLM: En filippinsk sømand omkom, efter han søndag faldt i vandet fra et stort fragtskib cirka 20 sømil nord for Hanstholm, skriver nordjyske.dk. Forsvarets Operationscenter blev søndag ved 10-tiden alarmeret om, at sømanden var faldet i vandet fra fragtskibet Sea Orchid ud for Hanstholm. Vejret var meget dårligt, og to redningshelikoptere fløj til ulykkesstedet. Det lykkedes for en af redningshelikopterne at bjærge sømanden. Han blev fløjet til Aalborg Universitetshospital, men det var ikke muligt for lægerne at redde hans liv ifølge nordjyske.dk. 

 

 

Mest Læste

Annonce