​Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

13/01/2015 09:48

Suleman Haider

Politiet har identificeret lig på rasteplads, Politiet: Tre mænd ville score millioner på falsk skulptur, Politiet advarer efter farlig episode ved Jyllands-Posten, Søn sigtet for faderdrab og usømmelig, omgang med lig, SAS fik 1,8 millioner flere passagerer i 2014, 32-årig dansker omkommet under skiferie, Måling: Partier skal oplyse om store sponsorer, Orkaner og storme koster forsikringsselskaber kassen

Politiet har identificeret lig på rasteplads

RANDERS: En 32-årig mand blev mandag anholdt og sigtet for at have dræbt en kvinde. Liget blev fundet lørdag formiddag på en rasteplads ved Langå, hvor en forbipasserende bemærkede nogle sorte plastiksække og besluttede at undersøge dem nærmere. Herefter blev der slået alarm.

Umiddelbart havde politiet ingen anelse om, hvem kvinden var, og derfor appellerede politiet til offentligheden om hjælp.

Politiet mener, at kvinden blev dræbt på mandens bopæl på det vestlige Fyn.

Kvinden er fra et nordafrikansk land og opholdt sig i Danmark på et turistvisum

 

Politiet: Tre mænd ville score millioner på falsk skulptur 

KØBENHAVN: En falsk udgave af den kendte skulptur "Grubleren" skulle indbringe tre mænd flere millioner kroner.

Det var ifølge Københavns Politi mændenes plan at føre auktionshuset Christie's i London bag lyset med handlen. 

- Man har sagt, at den ville indbringe ikke under seks millioner kroner, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

Skulpturen af Auguste Rodin var imidlertid falsk, og derfor er der tale om et forsøg på groft bedrageri, hævder politiet.

 

Politiet advarer efter farlig episode ved Jyllands-Posten

AARHUS: Politiets kontrol af en bil ved Morgenavisen Jyllands-Postens adresse i Viby søndag aften kunne have udviklet sig til en meget farlig situation.

Tre unge blev opdaget i en bil med, hvad der ved første øjekast lignede en pistol og en maskinpistol.

De tre forsøgte at flygte fra politiet, men blev stoppet efter en kort jagt.

Våbnene viste sig at være attrapper - men en politileder kalder de unges opførsel for vanvittig og dum.

Chefpolitiinspektør Bent Nielsen udtaler, at betjentene heldigvis holdt hovedet koldt.

 

Søn sigtet for faderdrab og usømmelig omgang med lig

ESBJERG: En 63-årig mand blev søndag fundet dræbt på sin bopæl i det nordlige Esbjerg, og der kan han have ligget i længere tid, skriver eb.dk.

En 21-årig søn er mistænkt for drabet, og ifølge sigtelsen, som mandag blev læst op i et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg, fandt man liget svøbt i plastik i et værelse på første sal. Drabstidspunktet anslås at være efter oktober sidste år.

Den 21-årige søn er af dommeren blevet varetægtsfængslet til 6. februar, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. 

 

SAS fik 1,8 millioner flere passagerer i 2014

KØBENHAVN: Luftfartsselskabet SAS fløj med flere passagerer i det forgange år sammenlignet med året før. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

- I kalenderåret 2014 rejste 28,6 millioner passagerer med SAS. Det er en stigning på 1,8 millioner i forhold til 2013, siger SAS' topchef, Rickard Gustafson, i meddelelsen.

Blandt årsagerne til den positive udvikling nævner Rickard Gustafson, at SAS nu flyver til flere destinationer og har flere afgange end noget andet skandinavisk luftfartsselskab. 

- Vi styrker vores konkurrencekraft gennem både øget effektivitet og fortsatte forbedringer af vores produkter, lyder det fra topchefen. 

 

32-årig dansker omkommet under skiferie

KØBENHAVN: En 32-årig dansker mistede mandag livet i forbindelse med en skiferie i østrigske Saalbach-Hinterglemm.

Det østrigske nyhedsbureau APA fortæller, at danskeren, der var en del af en vennegruppe på fire mænd, var kørt i forvejen, da han styrtede.

Umiddelbart efter uheldet virkede han klar i hovedet, men mistede så bevidstheden og kunne ikke genoplives, heller ikke af redningsmandskabet.

Manden bar hjelm, men fordi han befandt sig foran de andre i gruppen, er der ingen, der har set, hvordan han kom galt af sted

 

Måling: Partier skal oplyse om store sponsorer

KØBENHAVN: Hvor mange penge pumper Saxo Bank egentlig ind i Liberal Alliance? I hvor høj grad forgylder fagbevægelsen Socialdemokraterne? Hvem giver Venstre millioner af kroner til at føre valgkamp for?

De spørgsmål vil danskerne gerne have svar på, fremgår det af en ny måling, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.

I målingen efterlyser danskerne større åbenhed om de millioner af kroner, som partierne får fra virksomheder og interesseorganisationer. Ønsket kommer, før regeringen ventes at spille ud med forslag til nye regler for partistøtte.

 

Orkaner og storme koster forsikringsselskaber kassen

KØBENHAVN: Blæst og stormvejr har resulteret i milliardudgifter for forsikringsselskaberne de seneste årtier.

Det viser data for skader fra Forsikring & Pension sammenholdt med DMI's stormliste.

Alene de fire dyreste orkaner eller orkanlignende storme i Danmark har de seneste 50 år tilsammen kostet selskaberne godt 21,5 milliarder kroner. De tre af dem har ramt landet inden for de seneste 10 år.

Den dyreste orkan var den, der i december 1999 blæste ind over den sydlige del af landet fra vest. Den kostede cirka 13,1 milliarder kroner fordelt på 385.000 skader.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce