"Folk er trætte af politikerne og vil have noget andet. Og forhåbentligt er vi en eller anden form for håb for vælgerne. I hvert fald er vi symbol på den politikertræthed," fortæller teaterdirektør og partistifter, Christian Lollike, til Kulturen på News.
"Folk er trætte af politikerne og vil have noget andet. Og forhåbentligt er vi en eller anden form for håb for vælgerne. I hvert fald er vi symbol på den politikertræthed," fortæller teaterdirektør og partistifter, Christian Lollike, til Kulturen på News.

Nyt parti rykker tættere på stemmesedlen

Politik

14/4/15 7:14

Mikkel Sarka

(Opdateret) Dukkepartiet tager fusen på medierne med politisk gimmick angående påståede vælgererklæringer. Læs artiklen nedenunder. Det kunstneriske projekt Dukkepartiet har indsamlet 18.500 vælgererklæringer.

Endnu et nyt parti melder sig ind i kampen for at komme på stemmesedlen, når danskerne seneste den 14. september i år skal sætte deres kryds. 

Det kunstneriske projekt Dukkepartiet har ifølge TV2 News-programmet Kulturen På News skaffet 18.500 vælgererklæringer. Ifølge Dukkepartiet er samtlige vælgererklæringer godkendte.

Partiet er blandt andet kendt for operasangeren Per Jellums afbrydelse af en debat i Folketinget, hvor han iført en maske brød ud i sang. Optrinnet skyldes ifølge Per Jellum selv irritation over politikernes måde at tale til hinanden på.

Der skal 20.260 godkendte vælgererklæringer til at blive opstillingsparate og dermed komme på stemmesedlen til næste valg.

- Hvis ikke der bliver udskrevet valg lige nu, så tror jeg, at vi når at få samlet alle stilleerklæringerne. Det er jo helt vildt, siger teaterdirektør og partistifter, Christian Lollike, til Kulturen på News.

- Folk er trætte af politikerne og vil have noget andet. Og forhåbentligt er vi en eller anden form for håb for vælgerne. I hvert fald er vi symbol på den politikertræthed.

I august kom det frem, at Dukkepartiet fik 300.000 kroner i kunststøtte af Statens Kunstfond - en støtte der mødte kritik flere steder på Christiansborg.

I marts fik Uffe Elbæks nystartede parti Alternativet nok godkendte vælgererklæringer til blive opstillingsparate til det kommende valg.

Nationalpartiet, der i sidste uge præsenterede digteren Yahya Hassan som kandidat, har indsamlet 23.750 vælgererklæringer. Indtil videre er 8940 af dem godkendte.

Efter en vælgererklæring er skrevet under, skal den sendes til og godkendes af folkeregistret i kommunen. Herefter sendes den tilbage til borgere, der skal sende den godkendte vælgererklæring til partiet igen, før den tæller.

(Opdateret) Dukkepartiet indrømmer løgn om vælgererklæringer   Selvom Dukkepartiet er blevet grebet i at lyve om antallet af vælgererklæringer, arbejder partiet videre.  

Dukkepartiet oplyser tirsdag til Ritzau, at partiet mandag løj om at have indsamlet mere end 18.500 godkendte vælgererklæringer.

- Dukkepartiet er blevet grebet i en nødløgn, siger medstifter af partiet Egil Bargfeldt.

Indrømmelsen kommer, efter at DR Nyheder kunne afsløre, at landets største kommuner kun har modtaget meget få vælgererklæringer.

Selvom Dukkepartiet altså er blevet grebet i at lyve, så ændrer det ikke ved deres politiske ambition om at være en mistillidserklæring til politikerne.

- På trods af det her arbejder vi videre med vores politiske ambitioner, siger Egil Bargfeldt.

Partiet kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor mange vælgererklæringer, de rent faktisk har fået godkendt.

- Men det her har fået skabt en masse opmærksomhed omkring partiet, siger Egil Bargfeldt.

Dukkepartiet har blandt andet slået sig op på at gøre oprør mod politikere, der ikke siger sandheden. Ifølge Egil Bargfeldt er partiets løgn om antallet af vælgererklæringer derfor en spejling af det politiske samfund i Danmark.

- Vi har brugt en nødløgn, som er blevet brugt før, hvor politikere lyver, fordi de mener, det er nødvendigt, siger Egil Bargfeldt.

Han oplyser, at partiet senere tirsdag kommer med en officiel udmelding, der blandt andet omhandler løgnen omkring vælgererklæringer og partiets fremtid.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.