Nyt våben fra kommuner - flyt væk eller mist boligstøtten

Politik

22/9/14 11:49

Suleman Haider

En kontanthjælpsmodtager i Holbæk kommune har fået et usædvanligt ultimatum. - Flyt til en anden kommune - eller vi tager boligstøtten fra dig.

 brevet fra kommunen til den 61-årige kontanthjælpsmodtager, Carsten Jensen, står der blandt andet, at Ydelseskontoret i Holbæk har undersøgt det private boligmarked i hele Vestsjælland og fundet en billigere lejlighed til Carsten Jensen og hans samlever.

Valget er faldet på en 2-rums lejlighed i Korsør i Slagelse Kommune.

"Det er Ydelseskontorets vurdering, at I ikke har særlige tilhørsforhold til Holbæk kommune, og en flytning vil mindste jeres boligudgifter."

- Jeg har boet i Holbæk næsten hele mit liv, så jeg føler faktisk et ret stort tilhørsforhold til byen, siger den 61-årige kontanthjælpsmodtager til DR Sjælland.

Bente Röttig er socialrådgiver, og arbejder samtidig som frivilligt for kontanthjælpsmodtagere i Holbæk, der har brug for professionel støtte i netop den slags sager. Det sker i facebookgruppen "Hovsa, Holbæk". Hun er rystet over Holbæk kommunes brev til borgeren.

- Jeg mener ikke, at det er lovligt at opfordre borgere til at flytte fra kommunen. og begrebet tilhørsforhold har jeg aldrig hørt om i den forbindelse. Det hører vist hjemme i udlændingeloven, siger Bente Röttig.

Carsten Jensen føler, at tilbuddet om en billig lejlighed i Korsør med toilet på gangen 65 kilometer fra Holbæk, mere bliver brugt for at fjerne den kommunale støtte, han får til lejligheden i Holbæk.

For i brevet fra Holbæk kommune står der også:

" Den 1. november vil den særlige støtte blive beregnet efter den ledige billigere boligs husstandsafgifter, og jeres særlige ydelse vil falde til 0,00 kroner".

I følge arbejdsmarkedschef i Holbæk kommune Gorm Hjelm Andersen er det den praksis man kører efter, når borgere har været længe på kontanthjælp.

Socialdemokraten Sine Agerholm er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holbæk Kommune. Hun kendte ikke til den procedure, som Holbæk kommune praktiserer, men hun er klar til, at den skal laves om.

- Jeg mener ikke, at vi skal pålægge borgere at flytte ud af kommunen. Jeg synes, det er urimeligt, og det vil jeg gerne have lavet om. Derfor tager jeg sagen op i udvalget, siger hun til DR Sjælland.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce