Odsherred udnævnt til international geopark i nat

Politik

23/09/2014 13:52

Suleman Haider

Geopark Odsherred er i nat som den første i Danmark blevet optaget som international anerkendt geopark i Global Geoparks Network, det skriver DR Sjælland.

Det skete på den 6. internationale UNESCO-geoparkkonference i Canada.

Global Geoparks Network består af godt 100 geoparker i 30 lande i hele verden, og Odsherred kommer hermed i fint selskab med blandt andet Harzen i Tyskland, området omkring den islandske vulkan Katla og Shetlandsøerne i Nordatlanten.

- Det er en stor og glædelig begivenhed og en vigtig international anerkendelse af vores egns særlige istidslandskab, siger Odsherreds borgmester Thomas Adelskov tirsdag morgen fra Saint John i det østlige Canada, hvor den fire dage lange internationale konference afholdes.

Udnævnelsen kommer til at løfte Odsherred, fastslår borgmesteren.

- Vi er glade og stolte over at være blevet Danmarks første geopark og vil arbejde for, at optagelsen og anerkendelsen bliver vejen til yderligere vækst og nye job i vores landsdel samt vil øge viden om og interessen for Odsherred, siger Thomas Adelskov til DR Sjælland.

Mere end 450 delegerede fra 30 lande deltager i netværkskonferencen, der finder sted i UNESCO-regi hvert andet år. Nye ansøgerlande ud over Odsherred fra Danmark var Kina, Japan, Indonesien, Canada, Frankrig, Italien, Portugal og Estland.

Den danske delegation har fejret udnævnelsen i Canada natten til tirsdag.

- Vi var meget spændte lige til det sidste. Ud af 12 var vi de næstsidste der blev råbt op, så vi trak lige vejret dybt til sidst. Men nu er vi nået hertil, og stemningen er rigtig høj, siger projektleder Nina Lemkow til DR Sjælland.

Den danske delegation kommer hjem til Danmark onsdag middag.

Mest Læste

Annonce