Odsherred udnævnt til international geopark i nat

Politik

23/9/14 11:52

Suleman Haider

Geopark Odsherred er i nat som den første i Danmark blevet optaget som international anerkendt geopark i Global Geoparks Network, det skriver DR Sjælland.

Det skete på den 6. internationale UNESCO-geoparkkonference i Canada.

Global Geoparks Network består af godt 100 geoparker i 30 lande i hele verden, og Odsherred kommer hermed i fint selskab med blandt andet Harzen i Tyskland, området omkring den islandske vulkan Katla og Shetlandsøerne i Nordatlanten.

- Det er en stor og glædelig begivenhed og en vigtig international anerkendelse af vores egns særlige istidslandskab, siger Odsherreds borgmester Thomas Adelskov tirsdag morgen fra Saint John i det østlige Canada, hvor den fire dage lange internationale konference afholdes.

Udnævnelsen kommer til at løfte Odsherred, fastslår borgmesteren.

- Vi er glade og stolte over at være blevet Danmarks første geopark og vil arbejde for, at optagelsen og anerkendelsen bliver vejen til yderligere vækst og nye job i vores landsdel samt vil øge viden om og interessen for Odsherred, siger Thomas Adelskov til DR Sjælland.

Mere end 450 delegerede fra 30 lande deltager i netværkskonferencen, der finder sted i UNESCO-regi hvert andet år. Nye ansøgerlande ud over Odsherred fra Danmark var Kina, Japan, Indonesien, Canada, Frankrig, Italien, Portugal og Estland.

Den danske delegation har fejret udnævnelsen i Canada natten til tirsdag.

- Vi var meget spændte lige til det sidste. Ud af 12 var vi de næstsidste der blev råbt op, så vi trak lige vejret dybt til sidst. Men nu er vi nået hertil, og stemningen er rigtig høj, siger projektleder Nina Lemkow til DR Sjælland.

Den danske delegation kommer hjem til Danmark onsdag middag.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.