- Jeg er stolt af de resultater, vi har opnået i De Radikale, både før vi kom i regering og efter. Og den kurs vil vi fortsætte, siger Morten Østergaard.
- Jeg er stolt af de resultater, vi har opnået i De Radikale, både før vi kom i regering og efter. Og den kurs vil vi fortsætte, siger Morten Østergaard.

Østergaard ny leder: Radikale ændrer ikke kurs

Politik

31/8/14 2:03

Nick Allentoft

De Radikales nye leder fastholder de Radikales bastante afvisning af ændringer i dagpengereformen. Helle Thorning-Schmidt ser frem til at fortsætte samarbejde mellem S og R med Østergaard som ny R-leder.

Der kommer ikke en politisk revolution med i købet med Morten Østergaard som ny leder af Radikale Venstre. 

Det fastslår han på et pressemøde kort tid efter, at han søndag eftermiddag er blevet valgt til at afløse Margrethe Vestager, der tager til Bruxelles for at blive EU-kommissær.

- Jeg er stolt af de resultater, vi har opnået i De Radikale, både før vi kom i regering og efter. Og den kurs vil vi fortsætte. 

Han mener dermed heller ikke, at der skal ske ændringer i dagpengereformen, selvom både Enhedslisten, SF og dele af Socialdemokraterne ønsker det i forbindelse med dette års forhandlinger om finansloven.

De Radikale er blevet beskyldt for at være det eneste parti, der blokerer for ændringerne. 

Østergaard er dog villig til at diskutere systemets udseende fremadrettet, når Dagpengekommissionen er kommet med sine anbefalinger ved udgangen af 2015.

- Der er ikke nogle tabuer. Vi har nedsat en dagpengekommission, fordi vi selvfølgelig ønsker et moderne dagpengesystem, der er attraktivt for danskerne, så de forsikrer sig mod ledighed.

- Vi vil ikke gøre de samme fejltagelser som vores forgængere, der fra den ene dag til den anden gennemførte en reform, som vi efterfølgende har måttet ændre indfasningen af.

- Regeringen har gjort meget for at sikre, at dagpengereformen har fået en anden indfasning, og det er vi også stolte af og tilfredse med, siger Morten Østergaard.

Han mener, at den radikale politik har været afgørende for Danmark over de seneste år med brede aftaler og vigtige reformer.

- Vi har bragt Danmark langt og Danmark næsten helt ud af krisen, siger Østergaard.

Thorning: Østergaard vil sikre job og velfærd De Radikales nye leder, Morten Østergaard, bliver en meget kompetent afløser for Margrethe Vestager.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter at det søndag blev afgjort, at Morten Østergaard tager over for Margrethe Vestager, der skifter til en post som Danmarks næste EU-kommissær. 

- Jeg har arbejdet sammen med Morten Østergaard i flere år, og jeg kender ham som en dygtig og erfaren politiker med klare visioner for Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt i en skriftlig kommentar. 

Hun tilføjer:

- Jeg kommer til at savne Margrethe Vestager i dansk politik, men er sikker på at Morten Østergaard bliver en stærk og markant leder for de radikale. 

Ud over at blive ny leder for De Radikale overtager Morten Østergaard også Margrethe Vestagers post som økonomi- og indenrigsminister, der en af de tungeste ministerposter i regeringen.

Fra sit nye kontor i Slotsholmsgade få hundrede meter fra Statsministeriet vil Morten Østergaard få ansvar for føre nogle af regeringens centrale beslutninger ud i livet. Morten Østergaard lægger dog ikke op til ændringer i De Radikales politik.

Også Thorning lægger op til et uændret samarbejde mellem de to regeringspartier:

- Socialdemokraterne og Radikale Venstre har en lang tradition for et tæt og resultatorienteret samarbejde. Det samarbejde glæder jeg mig nu til at fortsætte med Morten Østergaard, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun lægger vægt på, at den nye radikale leder er optaget af nogle af de samme centrale områder, som Socialdemokraterne.

- Morten Østergaard brænder for at styrke Danmark og passe på vores fællesskab. Han er dybt optaget af at sikre flere job og bedre velfærd, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.