Helsingør Dagblad var opmærksom på Dronning Margrethes fødselsdag.
Helsingør Dagblad var opmærksom på Dronning Margrethes fødselsdag.

Offentlige institutioner glemte at flage

Politik

16/4/15 8:44

Nick Allentoft

Ifølge Helsingørs kommunaldirektør Stine Johansen er det op til den enkelte leder af de kommunale institutioner, om flaget skal hejses på en flagdag. Og det var der så nogle der undlod på dronningens fødselsdag, skriver Helsingør Dagblad.

Mindst to kommunale institutioner så stort på at hejse Dannebrog i anledning af hendes majestæt dronningens 75 års fødselsdag i går. Flere af Helsingør Dagblads læsere kontaktede i går redaktionen for at gøre opmærksom på at de offentlige institutioner ikke havde hejst flaget for regenten. 

Redaktionen kontaktede i den anledning ledelsen på Skolen ved Rønnebær Allé for at spørge, hvorfor flaget ikke var hejst. Det kom bag på kontoret som omgående hankede op i pedellen for at spørge, hvorfor Dannebrog ikke vajede over undervisningsinstitutionen på Margrethes store dag. 

Svaret var, at han ikke havde haft tid. Men det lod til, at den ansatte var på vej ud til flagstangen med Danneborg allerede inden vi afsluttede samtalen. I hvert fald var det oppe i ved 14.30-tiden. 
Anderledes stod det til på Toldkammeret, en anden offentlig institution, hvis flagstang glimrede ved sin nøgenhed i går. 

Chefen for såvel Toldkammeret som for Kulturværftet Mikael Fock bevarede fatningen, da HD spurgte hvorfor der ikke blev flaget. - 

- Det er jo ingen skam at lade være med at flage, når man ikke har noget flag, som han sagde. 

For Toldkammeret har ifølge Fock aldrig fået bevilget et Dannebrogsflag til kulturhusets stang, og på Kulturværftet er der slet ikke nogen flagstang, oplyste kulturhuschefen. 

Han ville imidlertid ikke beklage kulturinstitutionernes manglende flagmarkering af regentens store dag. 

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg heller ikke tænkt over det, men du får mig ikke til at beklage vores manglende flagning, for der er jo så mange andre, der flager, og desuden har vi haft de kongelige på besøg i kulturhuset og der kommer flere royale arrangementer, så det er ikke sådan at vi undsiger Kongehuset, lød det fra Mikael Fock i går.

Han vil overveje at anskaffe flag til kulturhusene men vil heller ikke love, at Toldkammeret flager næste gang der er officiel flagdag.

Nu har han som leder af en kommunal institution heller ikke pligt til at sørge for at hejse Dannebrog på en dag som dronningens fødselsdag. 

For i modsætning til de statslige institutioner, som har pligt til at hejse Dannebrog på årets officielle flagdage, så er der ikke sendt dekreter om flagpligt ud til de kommunale institutioner i Helsingør Kommune.

Kommunaldirektør Stine Johansen fortæller, at det er op til den enkelte leder af de kommunale institutioner om han eller hun vil hejse flaget på en flagdag, som den i går. 

- Men jeg synes da helt klart at det er god stil, at de kommunale institutioner hejser flaget på dronningens fødselsdag, siger Stine Johansen.