Opsang fra Pia Kjærsgaard til kolleger og journalister

Politik

12/06/2017 09:24

Nick Allentoft

Folketingets formand bruger Messerschmidts comeback til en opsang. Politikere og journalister svigter deres demokratiske opgave, lyder det.

Hverken politikere eller journalister scorer særligt højt, når meningsmålinger afdækker befolkningens opfattelse af troværdighed hos bestemte faggrupper.

Og det er stort problem, påpeger Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, i et interview med Berlingske.

- Vi skal tage hinanden i hånden og spørge: Er journalister tilfredse med, at de ligger, hvor de gør? Bundskrabere.

- Er politikere tilfredse? Vi er afhængige af hinanden på alle mulige måder. Vi er nødt til at hanke op i hinanden, siger den tidligere formand for Dansk Folkeparti.

Hun mener, at politisk journalistik er blevet alt for personfikseret og nævner omtalen af mistanken om svindel med EU-midler i hendes eget parti som eksempel.

Her mener hun, at Morten Messerschmidt er blevet offer for en pressehetz, selv om ingen instanser har fundet ham skyldig i de anklager, der er rejst.

- Det er ikke kun, når det handler om Morten. Det er også, når avisen skriver om for eksempel Lars Løkke og Carl Holst, der begge har været ude i forskellige ting, som alt sammen har været noget møg, siger hun.

Omvendt mener hun, at politikere er blevet mere tilbøjelige til at svare via mail i stedet for at stille op til interview.

- Det er sølle, og jeg tænker tit: Er det overhovedet ministeren selv, der svarer, eller er det en spindoktor, som har skrevet det? Det er vi nødt til at gøre noget ved, siger hun i interviewet.

Pia Kjærsgaard mener, at der er alt for mange ligegyldige nyheder i omløb i de danske medier, som efter hendes opfattelse er alt for fokuserede på at jagte klik på nettet. Det vil hun gerne gøre op med.

- Det drejer sig om, at politikere og journalister igen skal formidle de meget store ting, der sker i Danmark og i resten af verden. Det andet er jo helt ligegyldigt, siger hun.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce