OVERBLIK: Det har de græske politikere sagt

Politik

20/3/15 8:57

Nick Allentoft

Erstatning for Anden Verdenskrig og jihadister til EU er et udpluk af grækernes kontroversielle udmeldinger.

Flere EU-ledere har i forbindelse med torsdagens topmøde i Bruxelles kommenteret grækernes skarpe sprogbrug under de seneste måneders forhandlinger om løsningen på den græske gældskrise.

Her er et udpluk af, hvad de græske politikere har sagt:

* Alex Tsipras, premierminister:

- Vi vil kræve en reduktion af gælden og pengene, som Tyskland skylder os fra Anden Verdenskrig, inklusiv krigsskadeserstatning.

Tsipras har beskrevet kravet om krigsskadeserstatning som "en moralsk forpligtelse".

* Panos Kammenos, forsvarsminister:

- Hvis Europa efterlader os i krisen, vil vi oversvømme det med migranter, og det vil være endnu værre for Berlin, hvis der i den bølge af økonomiske migranter også er nogle jihadister fra Islamisk Stat.

- Vi har andre måder at finde penge på. Det kunne i bedste fald være USA, det kunne være Rusland, det kunne være Kina eller andre lande.

* Nikos Kotzias, udenrigsminister:

Kotzias har sagt til sine EU-kolleger, at hvis Grækenland bliver tvunget ud af euroen "vil der komme mange millioner af migranter og tusindvis af jihadister".

* Nikos Paraskevopoulos, justitsminister:

Paraskevopoulos har sagt, at han er klar til at sætte en græsk domsafgørelse i gang, som tillader, at Athen konfiskerer tysk statsejet ejendom som kompensation til ofre for en nazi-massakre i en lille græsk landsby.

* Yanis Varoufakis, finansminister:

- Et udvalg bygget på rådne fundamenter, har Varoufakis sagt om den såkaldte trojka - EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond - som står for den praktiske gennemførelse af hjælpepakkerne til Grækenland.

Varoufakis har desuden beskrevet Grækenlands låneprogram indgået under den forrige regering som "giftigt".

Kilder: The Telegraph, The Washington Post, AFP, BBC, Reuters.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.