OVERBLIK: Op og ned i Se og Hør-sagen

Ledelse

24/11/2016 10:14

Nick Allentoft

Aller Media og to eks-chefer er allerede dømt. Nu venter afgørelsen for tys-tys-kilden og fem Se og Hør-folk.

Torsdag afsiger Retten i Glostrup dom i Se og Hør-sagen, hvor tre tidligere chefredaktører, to journalister og en it-operatør er tiltalt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om hacking og bestikkelse.

Her kan du læse om forløbet:

* I april 2014 udkom romanen "Livet, det forbandede" af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen. I bogen beskriver han, hvordan en såkaldt tys-tys-kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte på baggrund af deres brug af kreditkort.

* Kreditkortoperatøren Nets ligger i Ballerup, så Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen. Efterforskningen afdækkede ifølge politiet, at tys-tys-kilden som ansat ved Nets' underleverandør IBM havde misbrugt kollegers adgangskoder til at følge med i mindst 163 kendissers brug af kreditkort.

* Oplysninger om 135 af kendisserne solgte han fra maj 2008 til 2012 løbende til Se og Hør, hvilket han ifølge anklagemyndigheden tjente mindst 430.000 kroner på.

* I en tilståelsessag i august modtog Aller Media en bøde på ti millioner kroner, mens tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov hver blev idømt seks måneders betinget fængsel.

* Omvendt nægtede tre tidligere chefredaktører og to journalister sig skyldige. Det er dem, der nu er tiltalt ved Retten i Glostrup. Læs her om de seks personers respektive roller i foretagendet.

Tys-tys-kilden:

* Systemoperatør, som via sit arbejde for Nets fra 2008 til 2012 skaffede og solgte oplysninger om 135 kendte til Se og Hør. Betalingen lød på mindst 430.000 kroner. Kræves idømt ubetinget fængsel i op til tre år.

Henrik Qvortrup:

* Chefredaktøren, som i 2008 indgik aftalen med tys-tys-kilden om, at denne fremover systematisk skulle komme med informationer om de kendtes brug af kreditkort. Krav om op til to års ubetinget fængsel.

Ken B. Rasmussen:

* Journalist, der havde direkte kontakt med tys-tys-kilden. Kræves idømt fængsel i otte-ti måneder.

Kasper Kopping:

* Journalist, der havde direkte kontakt med tys-tys-kilden. Kræves idømt fængsel i otte-ti måneder.

Per Ingdal:

* Lod som konstitueret chefredaktør i 2009 samarbejdet med tys-tys-kilden fortsætte. Kræves idømt ubetinget fængsel i et sted mellem halvandet og to år.

Kim Henningsen:

* Lod som chefredaktør samarbejdet med tys-tys-kilden fortsætte frem til 2012. Krav om op til to års ubetinget fængsel.

Kilder: Anklageskriftet fra Københavns Vestegns Politi og anklagerens procedure.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce