OVERBLIK: Skuffelse og glæde over Vestagers kommende job

Politik

10/09/2014 15:07

Suleman Haider

De fleste danske EU-parlamentarikere er tilfredse med, at Vestager står til at blive konkurrencekommissær.

Der er blandede følelser blandt de danske medlemmer af EU-Parlamentet omkring posten som konkurrencekommissær, som Margrethe Vestager har fået stillet i udsigt onsdag.

De skuffede:

* Jørn Dohrmann (DF): 

- Jeg må sige, at det er jo ikke er noget stort, hun har fået, da Magrethe ikke kan have en platform, som hun brænder for i den nye kommissionen. Som jeg ser det, er det jo kun gamle sager, hun skal tage sig af. Så hvor er politikken henne - hun risikerer at blive glemt i systemet.

* Anders Vistisen (DF):

- Det er skuffende for Danmark, at vi får en kommissær, der i højere grad bliver kustode for EU's konkurrenceregler end en, der rent faktisk skal sætte en politisk dagsorden for EU's fremtidige arbejde.

 De glade:

* Ulla Tørnæs (V): 

- Margrethe Vestager har fået en indflydelsesrig post, hvor hun skal bide skeer med store virksomheder og EU's medlemslande for at sikre den fri konkurrence i EU. Det er en god og indflydelsesrig kommissærpost, som jeg gerne vil ønske Margrethe Vestager tillykke med. 

* Morten Helveg Petersen (R): 

- Jeg synes, det er flot, at Danmark får så tung en post. Konkurrencepolitikken er en grundsten i det europæiske samarbejde, der betyder lavere priser for forbrugerne. Det kommer danske og europæiske forbrugere til gavn med en stærk og kraftfuld konkurrencepolitik. 

* Bendt Bendtsen (K): 

- Det er et vigtigt job, som Vestager ser ud til at skulle bestride. Det er trættende at høre politikere og professorer diskutere, om stillingen er magtfuld. Den er hamrende vigtig. Vi løber ind i mere og mere udtænkte statsstøtteordninger som skævvrider konkurrencen.

* Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU: 

- Jeg håber, at Vestager vil bruge pladsen til at sikre, at øget konkurrence i og udenfor EU ikke vil betyde mere konkurrence på lavere lønninger og elendigere arbejdsforhold. 

* Ole Christensen (S): 

- Det er rigtig gode nyheder, at Danmark får en vigtig kommissærpost. Margrethe Vestager er kompetent til jobbet, og jeg håber især, hun formår at sætte en dagsorden, der sikrer fair konkurrence på EU's arbejdsmarked.

* Christel Schaldemose (S): 

- Jeg synes, det er vildt godt gået, at Margrethe Vestager nu bliver EU's jernhårde lady. Det er mit store håb, at hun vil arbejde benhårdt for at gøre konkurrencen i EU langt mere fair.

* Jeppe Kofod (S):

- Det er tydeligvis lykkedes at lande en af de helt tunge poster, og det, synes jeg, ville klæde mine medkolleger at anerkende i stedet for at prøve at markere sig på spydige bemærkninger. Det bliver nogle vigtige kampe, hun kommer til at tage på vegne af både danske og europæiske lønmodtagere og forbrugere.

* Margrete Auken (SF): 

- Det kan blive en meget tung post med gode muligheder for at præge europæisk politik - og i givet fald forhåbentlig hen imod grøn omstilling. Det er en god platform til at bekæmpe karteldannelse og de multinationale selskabers overdrevne magt. 

 

Mest Læste

Annonce