"En stemme på Det Konservative Folkeparti er en stemme på en større privat sektor, lavere skatter og mere frihed og ansvar til helt almindelige danskere," skriver Søren Pape Poulsen i kronikken i Berlingske. Foto: Konservative Folkeparti
"En stemme på Det Konservative Folkeparti er en stemme på en større privat sektor, lavere skatter og mere frihed og ansvar til helt almindelige danskere," skriver Søren Pape Poulsen i kronikken i Berlingske. Foto: Konservative Folkeparti

Pape stiller krav til regeringsgrundlag

Politik

13/4/15 7:40

Mikkel Sarka

Tre ting skal være på plads, hvis Konservative skal være en del af en kommende borgerlig regering. Politisk kommentator kalder krav for "fluffy".

Meningsmålingerne peger fortsat på en borgerlig regering efter det folketingsvalg, som senest skal finde sted til september.

Men om Konservative skal være en del af regeringen, er fortsat et åbent spørgsmål.

Partiformand Søren Pape Poulsen stiller i hvert fald i en kronik i Berlingske tre ufravigelige krav, hvis hans parti skal være med.

For det første vil han ikke acceptere, at den offentlige sektor vokser sig større. Han vil have sænket skatter og afgifter, og så vil han gøre op med nogle af de regler, der giver offentlige myndigheder adgang til privat ejendom.

- En stemme på Det Konservative Folkeparti er en stemme på en større privat sektor, lavere skatter og mere frihed og ansvar til helt almindelige danskere, skriver Søren Pape Poulsen i kronikken.

Men Søren Pape Poulsen sparker en åben dør ind, mener politisk kommentator Hans Engell.

- Det er et forsøg på at lægge noget kant til især Venstre og Dansk Folkeparti. Men jeg må sige, at det her ikke er noget, der får nogen som helst betydning. Kravene lyder ultimative, men det er de reelt ikke, siger han.

Hans Engell kalder ligefrem kravene for "fluffy", fordi Pape er meget ukonkret i sin kronik.

- Han siger jo ikke, at topskatten skal fjernes og der anvises ikke et eneste sted, hvor der kan spares ved eksempelvis at sige, at vi kan fyre 8000 pædagoger, så på den måde kan det godt blive en boomerang for ham, siger Engell og tilføjer, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil tage den ultimative melding stille og roligt.

- Løkkes absolutte hovedproblem er Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti har blandt andet i forbindelse med de seneste forhandlinger om finansloven for i år fremført synspunktet, at en offentlig vækst på 0,8 procent vil være passende. 

- Det er soleklart, at vi er meget uenige med De Konservative om nulvækst.

- Uanset, hvordan folketingsvalget ender, har jeg meget svært ved at se, hvordan partier, som ønsker nulvækst, vil kunne præsentere noget, der bare ligner et flertal, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Politisk ordfører Inger Støjberg (V) er enig med De Konservative i dets ønske om nulvækst og skattelettelser, men længere vil hun ikke gå. Det er for tidligt at forhandle et regeringsgrundlag, siger hun til avisen.

Hun vil ikke bindes op på løfter om nulvækst og skattelettelser i næste valgperiode, hvis Venstre vinder valget.

Søren Pape Poulsen understreger foruden sine tre hovedkrav over for avisen, at Konservative skal have fremgang fra de nuværende otte mandater, hvis partiet skal i regering.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.