Partier vil lægge Scharfs firma på is

Politik

12/10/2016 14:04

Nick Allentoft

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet mener, at udgivelsen af PET-bog bør betyde boykot af Scharfs firma.

Offentlige myndigheder bør ikke have forretningsmæssige forbindelser med den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) Jakob Scharf.

Det mener Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, skriver Politiken.

Læs mere om PET bogen og forbuddet her

Forlag nægtede PET adgang til at læse afslørende bog inden udgivelse. Så greb PET til fogedforbud. Overblik her

Udmeldingen kommer efter de seneste dages debat om bogen "Syv år for PET". Den er skrevet af Politikens journalist Morten Skjoldager, der har interviewet Jakob Scharf.

Bogen er blevet forsøgt bremset af PET, som har fået nedlagt fogedforbud mod bogen og tirsdag anmeldte Jakob Scharf til politiet for brud på tavshedspligten.

Derfor mener partierne, at myndigheder ikke kan bruge Jakob Scharfs sikkerhedsfirma.

- Jeg mener, at ethvert samarbejde med Scharfs firma bør sættes i bero, når der er tvivl om tillidsspørgsmålet og tavshedspligten.

- Jeg kan ikke se, hvorfor det offentlige skal indkøbe ydelser af en tidligere og endda fyret chef for efterretningstjenesten, når der er tvivl om, hvorvidt han kan overholde sin tavshedspligt, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til Politiken.

I avisen bakkes hun op af Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Jakob Scharf er direktør for firmaet Certa Intelligence & Security, der blandt andet hjælper med at lave sikkerhedsanalyser.

Ifølge Fyens Stiftstidende er firmaet blandt andet blevet brugt af Nyborg Fængsel, som har haft indgået aftale med Certa om rådgivning af ansatte om sikkerheden uden for fængslet.

Oprindeligt skulle bogen "Syv år for PET" være udgivet 17. oktober. Men det satte et fogedforbud foreløbigt stop for torsdag 6. oktober. Siden fulgte flere yderligere kendelser mod medier og boghandlere.

Søndag valgte Politiken at trykke bogen i sin fulde længde i et tillæg til avisen. Det fik PET til at opgive at opretholde fogedforbuddet mod udgivelsen af bogen.

Dog agter efterretningstjenesten at lægge sag an mod JP/Politikens Hus som en konsekvens af Politikens udgivelse.

Ifølge PET var avisens offentliggørelse af bogen et brud på et fogedforbud, som Københavns Byret nedlagde 8. oktober.

Københavns Politi oplyste tirsdag, at man har modtaget en anmeldelse fra PET, og at sagen vil blive efterforsket.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce