Wikipedia foto
Wikipedia foto

Partier vil lempe regler om bilkørsel med hash i blodet

Politik

07/5/15 7:45

Suleman Haider

Et flertal i Folketinget vil lempe reglerne for, hvornår man må køre i bil med spor af hash i blodet.

Et flertal af medlemmerne i Folketingets retsudvalg vil have set nærmere på kørsel med hash i blodet og har pålagt regeringen at indlede en videnskabelig undersøgelse af problematikken, skriver Information.

Partierne ønsker at finde frem til en mere "holdbar løsning" end de gældende regler, som ifølge flertallet i udvalget i dag fører til domme, der er for strenge.

Flere tusinde danskere har mistet kørekortet, fordi de i blodet havde spor af det aktive stof THC fra hash, mens de sad bag rattet. Adskillige eksperter har gjort opmærksom på, at bilisterne måske slet ikke var påvirket af hash, da de kørte.

Tolerancen for, hvor meget THC der må være i blodet, er sat på baggrund af, hvor lavt et indhold måleinstrumenterne kan registrere og ikke ud fra, hvornår der er tale om en rus.

- Fra borgerlig side er det en stor erkendelse, at loven måske er forkert. Man skal ikke snyde med argumenterne. Hvis det bare er et forsøg på at få folk til at lade være med at ryge hash, så skal man sige det, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til avisen.

Det er SF, som står bag forslaget, der også får opbakning fra Liberal Alliance og Enhedslisten.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.