Pind starter opgør med forhadte styringsmål: Dropper politiets trafik-måltal

Ledelse

14/01/2016 07:46

Nick Allentoft

Søren Pind (V) siger, at politiets indsats ikke længere skal måles i antallet af timer brugt på fartkontrol.

Både fra politiets egne rækker og fra anden side er det blevet kritiseret, at politiet har fået udstukket bestemte måltal for indsatsen i trafikkontrollen. 

Men ifølge DR Nyheder har justitsminister Søren Pind (V) nu taget kritikken til sig og dropper nu de udskældte måltal - i hvert fald i 2016.

Politiet har indtil nu skulle opfylde et mål om antallet af timer, man bruger på fartkontrol, ligesom der også har været et mål om, at der årligt skal rejses 150.000 sigtelser for trafikfarlige forseelser, oplyser Justitsministeriet.

- Det, der bliver arbejdet med nu, er at finde nogle mere hensigtsmæssigt måltal, end dem der har været. Og i den mellemliggende periode har vi ikke nogen.

- Forhåbentlig får vi nogle måltal, som ikke på samme måde kan udsættes for kritik. Men de eksisterer altså ikke det næste år, siger Søren Pind til DR.

Han minder dog om, at det ikke er ensbetydende med, at fartkontrollerne droppes. Fotovognene vil også i 2016 være at finde i vejkanten.

- Jeg vil klart anbefale folk at lade være med at tro, at det her betyder, at politiet ikke vil være til stede. Det vil de.

- Der vil være stunder, hvor politiet ikke har andet at tage sig til. Der vil være huller i vagtskemaet, hvor politiet kan køre ud for at tjekke, siger han.

Redaktionen på DenOffentlige ville gerne have haft en uddybning af Søren Pinds tanker og mission, men ministerens pressechef oplyser, at "det bliver desværre ikke muligt med et indlæg fra ministeren om denne sag

 

Mest Læste

Annonce