Plejehjem retter op efter dødsfald

Velfærd

16/12/2014 09:41

Suleman Haider

Plejesag: Halsnæs Kommune undersøger procedurer på plejecentrene efter klage over groft omsorgssvigt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Jytte Sesmiora Nielsens sidste tid på Frederiksværk Plejecenter Arresøparken var desværre ikke god. Det erkender Halsnæs Kommune nu i en reaktion på klagesagen fra de pårørende til den afdøde kvinde efter Frederiksborg Amts Avis’ omtale af sagen lørdag, hvor datteren beskrev moderens »syv ugers helvede på plejecentret«.

90-årige Jytte Nielsen flyttede ind på plejecentret 1. september i år, men måtte sidst i oktober indlægges på sygehus efter at være fundet hængende fastklemt i fodenden af sin seng med kraftige læsioner. Efter 10 dage på sygehuset døde hun.

Læs alt om Lotte-sagen

Jytte Nielsens datter har i sin klage påtalt en række tilfælde af omsorgssvigt fra plejepersonalets side, bl.a. omkring nødopkald som ikke har virket. Det er forhold, som plejecentret og kommunen nu tager initiativ til at undersøge nærmere, både omkring tekniske fejl og mangler og hele proceduren for, hvordan nye beboere og pårørende bliver modtaget.

- Der skal ikke herske tvivl om, at det er vores ansvar at tage sig af beboerne på en ordentlig og tryg måde. Og har vi begået fejl, er det vigtigt for mig, at vi tager ved lære, siger formand for Udvalget for Ældre og Handicappede Ole S. Nielsen (DF).
Ældrerådet i Halsnæs Kommune har i forbindelse med sagen udtrykt bekymring for personalenormeringen på plejecentrene og opfordret byrådet til at trække vedtagne besparelser på tre procent tilbage. 

 

 

 

Mest Læste

Annonce