Politiet ophæver massiv grænsekontrol efter skudepisoder

Politik

16/2/15 11:58

Suleman Haider

Det massive sikkerhedsopbud ved den dansk-tyske grænse, som har stået på som følge af skudepisoderne i København, er nu ophævet.

Det oplyser det tyske forbundspoliti til DR Syd.

Siden 22.30 lørdag aften har politiet - bevæbnet med maskinpistoler - kontrolleret hovedovergangene ved den dansk-tyske grænse.

- De har kontrolleret alle, der har forladt Danmark for at køre sydpå. Alle biler, hvor der kunne været gemt en mand, er blevet stoppet og undersøgt, siger DR Syds kvinde på stedet, Anette Johnsen.

På en kort pressebriefing søndag morgen oplyste politiet i København, at det formoder, at det har skudt den person, som har skudt flere personer i København.

- Jeg talte med en pressetalsmand fra det tyske forbundspoliti, der sagde, at hvis efterforskningen var så vidt, at de ikke længere behøvede kontrollen, så ville den blive indstillet, fortæller DR Syds reporter, Anette Johnsen.

Skudepisoderne i København har betydet forhøjet beredskab i alle landets politikredse. Og i grænseområdet har dansk politi samarbejdet med det tyske politi, mens indsatsen har været koordineret fra København.

- Vi har været i konstant med operationsledelsen i København siden hændelsen på Østerbro, siger Michael Flemming Rasmussen, der er linjechef for beredskabet i Syd - og Sønderjyllands Politi.

Politiet ved den dansk-tyske grænse er, ifølge DR Syds oplysninger, ved at pakke sammen. Og trafikken kører igen som normalt.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.