I årevis har der været kritik af, at statens advokat, Kammeradvokaten, tog skyhøje salærer, uden at andre advokater kunne komme til fadet.
Nu har minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) varslet Kammeradvokaten om, at regeringen vil udbyde eller hjemtage juridiske ydelser for over 55 millioner kroner om året.
Det skriver Politiken lørdag.
Staten brugte 385 millioner kroner på Kammeradvokaten i 2015. Regeringens initiativ vil træde i kraft fra 2018.
LÆS OM TIDLIGERE FORSØG PÅ ADVOKAT-BESPARELSER
- Helt grundlæggende handler det om at overveje den rigtige balance mellem brug af juridiske kompetencer i ministerierne og brugen af eksterne advokater, så vi anvender de offentlige ressourcer og kompetencer bedst muligt, siger ministeren.
Det er blandt andet opgaver inden for Udenrigsministeriet og Ankenævnet for Patienterstatning, der skal sendes i udbud. Desuden skal sager inden for Forsvarets og Ankestyrelsens områder hjemtages.
Fremover skal det her være embedsmænd og ikke Kammeradvokaten, der skal tage sig af de juridiske opgaver, skriver Politiken.
- Det gør vi, fordi vi kan se, at vi kan løse nogle af opgaverne billigere selv og samtidig også opbygge stærke faglige kompetencer i staten, siger Sophie Løhde.
Den del, der skal sendes i udbud, omfatter omkring 20 millioner kroner, og de opgaver vil Kammeradvokaten også kunne byde ind på, forklarer Sophie Løhde.
/ritzau/