Rapport: Kulturhovedstad skabte jobs og omsætning

Kultur

23/04/2018 10:00

Freja Eriksen

Den endelige rapport for Kulturhovedstad 2017 viser, at det kunne betale sig

Kulturhovedstaden har i dén grad været et af sidste års største højdepunkter. Østjylland emmede af kulturarrangementer, og Aarhus og hele regionen blev for alvor sat på verdenskortet.

Nu viser en ny rapport fra rådgivningsvirksomheden Cowi, at det har kunnet betale sig i sidste ende. 

Knap 2000 fuldtidsstillinger er blevet skabt, hvoraf 1400 af disse jobs blev skabt i den private sektor i regionen.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

Kulturhovedstaden 2017 skabte også en omsætning i den private sektor på knap 1,1 milliard kroner, og det er sket med offentlige investeringer på 392 millioner kroner.

Og hos Horesta, brancheforeningen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, har man også kunnet mærke Kulturhovedstaden positivt i branchen.

- I vores branche har der været flere besøgende i Aarhus og i regionen, så det er positivt. Der har været flere internationale besøgende, så hovedstaden har trukket udenlandske gæster til, siger Jakob Beck Wätjen, der er formand for Horesta Region Midtjylland til TV2 ØSTJYLLAND.

For dem har det især været den stigende andel af udenlandske gæster i regionen, de har kunnet mærke i branchen.

- Det har jo en langtidseffekt, når de udenlandske gæster har besøgt os, og derefter har været hjemme hos deres venner og bekendte og fortalt dem om Aarhus og om regionen. Det er en effekt, der fortsætter de kommende år, men det er der også brug for, siger han og tilføjer:

- Vi kan jo se, at investeringslysten fortsætter. Det er dejligt, at der er en tiltro til, at byen stadig vækster, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Rapporten viser også, at for hver krone, kommunerne har brugt, er der kommet 1,4 krone tilbage i kommunekassen.

Klokken 11.00 bliver rapporten fremlagt på et pressemøde i Turbinehallen i Aarhus. TV2 ØSTJYLLAND er med og opdaterer løbende med kommentarer.

Læs historien hos TV2 Østjylland 

 

 

 

Mest Læste

Annonce