Regeringen vil satse på eliten blandt studerende

Politik

02/08/2015 10:57

Nick Allentoft

Regeringen vil give særligt udvalgte og talentfulde studerende bedre muligheder for at blive dygtigere.

Den nye regering lægger an til en større elitesatsning på landets videregående uddannelser. Det skriver Berlingske. 

Efter sommerferien vil uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) tage hul på arbejdet ved blandt andet at besøge nogle af verdens førende universiteter for at se, hvad der bliver gjort for at få det maksimale ud af deres største talenter. 

- I løbet af de sidste fire år har jeg rejst meget i eksempelvis Asien, hvor jeg med stor bekymring har set på den ekstreme sult, de har. Hvor determinerede de er for at vinde og blive de bedste.

- Den sult skal vi også have i Danmark, hvis vi skal kunne klare os i den internationale konkurrence. Vi skal turde dyrke eliten, siger Esben Lunde Larsen til Berlingske.

Allerede nu peger ministeren på flere mulige tiltag, som han vil gå videre med. 

Én af idéerne er at sætte skub i brugen af det såkaldte "honour"-begreb efter internationalt forbillede. Det er en særlig udmærkelse på eksamensbeviset. 

Selvom det allerede er muligt at give studerende en sådan anerkendelse, vil regeringen ifølge Berlingske presse på for, at det bruges systematisk, og at man kan udvide ordningen med yderligere goder, så det bliver mere attraktivt at efterstræbe.

Derudover overvejer ministeren at udvide udbuddet af særlige eliteuddannelser samt forsøge at oprette tutorforløb, hvor en gruppe udvalgte elitestuderende udtages til undervisning på højere niveau og med mere komplekse problemstillinger.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce