"Forslaget kan ikke undgå at betyde, at en række funktioner samles, og at nogle patienter dermed vil opleve at få længere til behandling og kontroller," siger Region Midtjyllands regionsdirektør, Bo Johansen. Foto: AUH

Region Midtjylland skal spare 699 millioner frem til 2019

Velfærd

27/04/2015 15:55

Mikkel Sarka

Besparelser i det midtjyske rammer regionens hospitaler hårdt, siger direktør på Aarhus Universitetshospital.

Meget tyder på, at hospitalerne i Region Midtjylland kan forberede sig på den største sparerunde nogensinde. Det er i hvert fald, hvad der bliver lagt op til i en spareplan, der mandag er blevet sendt i høring.

Planen er at spare 699 millioner frem til 2019. Det fremgår af det netop fremlagte sparekatalog, der indeholder 120 forslag om besparelser i regionen.

Et af de hospitaler, der skal gennem omfattende besparelser, er Aarhus Universitetshospital. Her skal der over de næste år findes mere end 200 millioner kroner. 

- Der er tale om meget store besparelser, som rammer alle hospitalerne i Region Midtjylland hårdt, siger direktøren på Aarhus Universitetshospital Gert Sørensen i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Men sådan som økonomien ser ud, så er besparelserne en forudsætning for, at vi fortsat kan få råd til medicin, nye behandlinger og tidssvarende bygninger, siger han.

Besparelserne på Aarhus Universitetshospital vil komme til at berøre alle personalegrupper og alle afdelinger. Derudover vil en række afdelinger på hospitalet blive flyttet til andre hospitaler i regionen, lyder det i sparekataloget.

Region Midtjyllands regionsdirektør, Bo Johansen, siger, at der har været fokus på at få noget positivt ud af besparelserne og på at få et godt samarbejde op at køre.

- Forslaget kan dog ikke undgå at betyde, at en række funktioner samles, og at nogle patienter dermed vil opleve at få længere til behandling og kontroller, siger han i en pressemeddelelse. 

Det er især stigende udgifter til medicin og byggerier, der gør, at Region Midtjylland ifølge prognoser kommer til at mangle 699 millioner kroner i 2019.

Sparekataloget, der netop er sendt i høring, bliver nu præsenteret for kommuner, patientorganisationer og praktiserende læger. Høringen løber frem til 8. maj.

Forretningsudvalget og regionsrådet beslutter i juni, hvilke spareforslag der skal indarbejdes i budgettet.

Mest Læste

Annonce